Поділитися

 (Роберт Морґан: потворний і прекрасний)

Роберт Морґан - британський аніматор, уславлений тим, що на показах його анімаційних короткометражок глядачі блюють і втрачають свідомість.

В цого творчості заміксовані естетика Френсіса Бекона і Едґара Алана По, юнгіанський психоаналіз та загравання з кафкіанством.

Митець використовує так звану стоп-анімацію: вона спотворює рухи персонажів, роблячи їх неприродними, загрозливо-повільними.

"Все водночас і живе, і мертве".

Кажучи про свою творчість, Морґан зауважує, що горорна анімація дозволяє нам насолоджуватись сюреалістичними і психопатичними речами більш розкуто, бо вони виявляють себе непрямо і здаються безпечними.

"Це майже абстрактне насильство"

Правду кажучи, за 9 хвилин Морґан здатен налякати краще, аніж топовий жахливчик. Тож пропонуємо три його найвідоміші роботи (у порядку зростання моторошного).

УВАГА! Для тих, хто не хоче потонути у психопатологічній безодні - зупиніться на першій анімації.

"Кіт з руками"
Фольклорна ґотична новела, практично міт-новотвір митця.

"Сепарація"
Притча про те, що краще бути щасливим чудовиськом, аніж самотнім і нормальним.

"Чоловік у лівому нижньому кутку світлини"
Все про кохання, все про любов і...хробаків. Найвідвертіша і найважча за задумом робота автора. Наважитесь?

Ч. 1.

Ч.2

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: