Поділитися

Кінґа, як кажуть старі люди, багато не буває, особливо, коли новини про прийдешні публікації та екранізації сипляться із усіх можливих ресурсів. Ми спробували упорядкувати підтверджену та непідтверджену інформацію, яка стосується майбутніх проєктів, заснованих на творчості Стіва. Дані матеріали викладаються як результат співпраці з українським клубом шанувальників Стівена Кінґа.

Близько року тому ми вже публікували подібний матеріал Стівен Кінґ: той, що породжує історії, сподіваємося, кінгоманам стане у нагоді свіжа підбірка. А також можнам глянути, що з наведеного реалізувалося.

269590977_3085918765000841_1523115943664512671_n.jpg

Стівен Кінґ і Люсі Лю

  1. Серіал «Згодом» (Later)

Студія Blumhouse Television отримала право перетворити бестселер Стівена Кінґа «Згодом» у міні-серіал, і вже вибрала виконавицю однієї з головних ролей. В проєкті буде задіяна популярна акторка Люсі Лю. Припускаємо, що вона гратиме полісменку Ліз Даттон.
Опублікований у березні 2021 року роман розповідає про власницю літературного агентства, яка опиняється на межі професійного краху, коли її заможний клієнт помирає, перш ніж видати роботу, що може зробити агентство успішним. Її син Джеймі володіє певними надприродними здібностями, які допомагають у налагодженні фінансового стану, але мимоволі стають небезпечними у чужих руках.
В українському перекладі книга вийшла у видавництві «КСД».

272879213_3090759411183443_4374478239224310372_n.jpg

Кріс Мессіна та Софі Тетчер

  1. «Буґімен» (Boogeyman)

Знайдено головних акторів для екранізації оповідання «Буґімен», опубліковане у збірці 1978 року «Нічна зміна». Це історія про чоловіка, який відвідує сеанси психотерапії і стверджує, що у смерті рідних винен американський Бабай.
За проєкт відповідає Роб Севадж, автор маловідомого горору «Host», сценаристом виступили Браян Вудс і Скотт Бек («Тихе місце», а також Марк Гейман («Чорний лебідь». Продюсує фільм Шон Леві («Дивні дива»).
Головні ролі виконають Кріс Мессіна («Диявол», «Хижі птахи», «Закон ночі») та Софі Тетчер («Шершні»).
Реліз у США відбудеться одразу на стрімінґовому каналі Hulu.

272868267_3091149057811145_1453004114444190908_n.jpg

Актори, які грали Барлов у екранізаціях Salems Lot

  1. «Салимове лігво» (Salems Lot)

Вільям Седлер, знайомий кінґоманам за ролями у дарабонтівських екранізаціях Стівена Кінґа, зіграє головного вампіра Курта Барлов.
Чергове кіновтілення одного з найвідоміших романів майстра має вийти цього року, серед розробників - Ґері Доберман і Джеймс Ван.

272431300_3086741258251925_716660866087939587_n.jpg

Обкладинка американського видання (Scribner)

272760782_3086741251585259_1804011822180950433_n.jpg

Робочий варіант британської обкладинки (Hodder Books)

  1. «Казка» (Fairy Tale)

Вихід нового роману Стівена Кінґа «Казка» анонсовано на 6 вересня цього року. Книга оповідає про Чарлі Ріда – звичайного учня, який пережив чимало на свої літа - матір убили, а тато – хронічний алкаш. Життя зводить Чарлі з відлюдькуватим Говардом Боудічем, який теж має чимало скелетів у шафі, а ще - портал в інший вимір у сараї.
Чарлі вимушено втягнутий у протистояння мешканців виміру, і має проявити себе героєм, адже володарі того світу прагнуть знищити усе живе, у тому числі – нас.
Одразу два видавництва викотили обкладинки:
Британське (Hodder Books, 448 сторінок, робочий варіант) і американське (Scribner, 608 сторінок).

index.png

Стівен Кінґ і Дж. Абрамс

  1. «Біллі Саммерс» (Billy Summers)

З’явилися новини про те, що «Біллі Саммерс» також втілиться у вигляді серіалу. Книга вийшла лише у серпні 2021 року, а Deadline вже повідомляє, що компанія Дж. Абрамса Bad Robot запланувала екранізацію роману.
Bad Robot вже працювала з творами Кінга («Касл-Рок», «Історія Лізі» та «11.22.63»).
За сценарій відповідають Маршалл Герсковіц Едвард Цвік, останній також є режисером проєкту.
«Біллі Саммерс — вбивця, який хоче вийти на пенсію, але виконує останню дуже прибуткову роботу, щоб забезпечити собі безтурботне існування. Біллі оселяється у тихому містечку, де видає себе за письменника-початківця. Він влаштовується в офісі, з якого добре видно місце, яким обвинуваченого Джоела Аллена будуть доставляти до суду. Аллен вчинив достатньо вбивств, аби деякі бандити високого рівня боялися, що він звинуватить колишніх роботодавців, аби пом’якшити покарання. Саммерс, досвідчений і несхибний, з часом починає підозрювати, що мафіозі, які його найняли, грають у подвійну гру».

chapelwaitewheretowatch.png

Кадр з 1 сезону

  1. Чепелвейт, 2 сезон (Chapelwaite)

Як повідомляє Variety, канал EPIX оголосив про продовження другого сезону «Чепелвейт».
Вони зазначають: «Новий сезон покаже, що прокляття родини Бунів не померло разом із Яковом (Крістофер Хеєрдал), і що De Vermis Mysteriis залишається такою ж могутньою, як ніколи».
Ми вже писали про перший сезон серіалу..

photo5188509103218079986.jpg

Обкладинка українського видання «Біллі Саммерса»

6b1e26482c20404cab2b6fb95f0c7a1astephenking.jpeg

  1. Яка доля прийдешніх українських видань Кінґа?

Цього року у видавництві КСД орієнтовно влітку-восени виходить останній роман «Біллі Саммерс», у перекладі Володимира Куча та Олени Любенко. Про цю книгу ми неодноразово писали в попередні анонсах. Також на літо анонсовано «Темну половину» в перекладі Олександра Красюка.
Поки що без дат та конкретних назв, але КСД також взялася за творче псевдо Кінґа – Річарда Бахмана. Прикметно те, що свої пропозиції видавництву надавала уся спільнота «Стівен Кінґ. Український клуб», і з поверхневого аналізу коментарів можемо виснувати, що «Довга прогулянка» таки буде. Також серед фаворитів - «Той, що худне» і «Перелідуваний».

Проєкти без дат і подробиць

stephenKing.jpeg

Твіт Кінґа

  1. Книга про коронавірус

Раніше ми писали про те, що Кінг пише книгу про коронавірус - Стівен Кінґ напише книгу про коронавірус
Подробиць наразі немає, оскільки єдиним джерелом новини є кілька натяків від самого Стівена у інтерв’ю, присвяченому «Біллі Саммерсу».

BryanFullerChristine.jpeg

Браян Фуллер і кадр з екранізації 1983 року

  1. «Крістіна» (Christine)

Джейсон Блум і Браян Фуллер під егідою Blumhouse Productions екранізують один із найвідоміших романів Стівена Кінґа - «Крістіна».
Фуллер пише сценарій і займає режисерське крісло, і тому є шанси, що стрічка вийде вдалою, адже в його послужному списку такі роботи як серіали «Ганнібал» та «Американські боги».
Нагадаємо, що «Крістіну» вже екранізував Джон Карпентер у 1983 році, і це хороша стрічка, з достойними, як на той час, спецефектами. Тому яке друге дихання отримає історія про машину-вбивцю - дуже цікаво.

IMG_0594.JPG

Українська та американська обкладинки

  1. Екранізація творів зі збірки «Якщо кров тече» (If it bleeds)

Три твори зі збірки «Якщо кров тече» будуть екранізовані:
«Телефон містера Герріґана» (продюсер і режисер – Джон Лі Генкок).
«Життя Чака» (продюсер – Даррен Аранофскі).
«Пацюк» (режисер та виконавець головної ролі – Бен Стіллер).

3cc5725d77f841d6bdb1068631caf726.jpeg

Ліндсі Бір

  1. Чергова адаптація «Кладовища домашніх тварин» (Pet Sematary)

Картину поставить режисерка Ліндсі Бір (серіал «Чарівний орден», ремейк «Бембі»), що дебютує в цій ролі. Варто зазначити, що спочатку у ЗМІ з’явилась інформація, що на глядача чекає приквел, як це заведено тепер повсюдно, але недавно з'явилося уточнення: продюсери ще до кінця не визначилися. І ситуація стане зрозумілою, коли Бір напише свою версію сценарію, заснованого на більш ранньому чорновому варіанті.
Картина готується ексклюзивно для стрімінґу Paramount.

photo5456295237472336450.jpg

В чаті телеграм-каналу СКУК кажуть, що це можлива обкладинка

  1. «Дівчинка, яка любила Тома Ґордона» (The Girl Who Loved Tom Gordon)

Ще у 2005 році було оголошено, що ведеться робота з екранізації цього роману, як режисер до проєкту був прикріплений Джордж А. Ромеро. Але процес затягнувся і фільм, начебто, став приреченим, особливо після смерті режисера. Але в листопаді 2020 року було оголошено, що тепер за екранізацію відповідає Лінн Ремсі («Щось не так із Кевіном»), хоча точної дати виходу поки що немає. Роман розповідає історію дівчинки, яка губиться в лісі і бореться за виживання, поки її переслідує якийсь таємничий звір.

IMG_0600.JPG

Американська та українська обкладинки

  1. «Інститут» (The Institute)

Роман, що вийшов у 2019 році, розповідає про урядову організацію, яка ставить експерименти над дітьми-екстрасенсами. Книга оповідає історію 12-річного хлопчика, чиї батьки були вбиті, а він сам заточений у стінах якогось «Інституту» — місця, де над дітьми проводять нелюдські досліди.
Над сценарієм міні-серіалу вже працює Девід Е. Келлі («Велика маленька брехня»), а в режисерське крісло посадили Джека Бендера («Клан Сопрано», 5 і 6 епізоди шостого сезону «Гри престолів»). Для Келлі та Бендера це не перше звернення до Кінґа - разом вони вже працювали над адаптацією іншого твору письменника – «Містер Мерседес».
Точну дату виходу проєкту наразі не визначено, але це має бути у 2022 році.

16884988102.jpeg

Американська обкладинка

  1. «З Б’юїка» (From a Buick 8)

Роман про таємничий автомобіль, у багажнику якого ховається щось жахливе. У 2019 році було оголошено, що екранізацією займається режисер Джим Мікл (Sweet Tooth). Проте, точну дату прем'єри ще не оголошено.

IMG_0601.JPG

Американська та українська обкладинки

  1. «Талісман» (The Talisman)

У березні 2021 року було оголошено, що над екранізацією працюють брати Даффери («Дивні дива»). Ймовірно, серіал вийде на Netflix до осені 2022 року. Як і «Темна Вежа», екранізація «Талісмана» - багатостраждальна. Її вже стільки разів анонсували, переносили і скасовували, що фанати письменника вже втратили надію бачити книгу (роман написаний у співавторстві з Пітером Страубом і побачив світ 1984-го) на екрані.
Втім, справа таки зрушила з мертвої точки: за роман взялася продюсерська команда, що складається зі Стівена Спілберґа та братів Метта та Росса Дафферів. Виконавчим продюсером та основним сценаристом виступає Кертіс Ґвінн, відомий за «Дивними дивами». Над фільмом почали працювати ще на початку 2021 року, але через пандемію зйомки перенесли.
Нагадаємо, що сюжет роману розгортається навколо хлопчика Джека, який намагається врятувати матір від невиліковної хвороби за допомогою стародавньої та дуже небезпечної реліквії.
В українському перекладі книга, а також її продовження – «Чорний дім», вийшла у видавництві КСД.

thejaunt.jpeg

  1. «Джонт» (The Jaunt)

На початку 2021 року було оголошено про виробництво серіалу за мотивами оповідання Кінґа, над проєктом працюють творці «Бійся, як мертві підуть». «Джонт» — це жахлива історія про небезпеку експериментів з міжпросторовими подорожами, яка б добре підійшла як для маленького, так і для великого екрану.
На скромну думку автора цієї підбірки, це найстрашніша історія Стівена евер.

IMG_0604.JPG

Постери фільма 1984 року

  1. «Жінка у кімнаті» The Woman in the Room

Розповідь про людину, яка приймає найскладніше рішення у своєму житті – евтаназію матері, була написана в 1978 році (збірка «Нічна зміна») і екранізована Френком Дарабонтом в 1983-му.
Виробництвом нової екранізації займається студія Pine Barrens Pictures. У режисерському кріслі - Крейґ Дуґлас («Суто англійські вбивства»). Він же виконає головну чоловічу роль. До речі, бюджет картини дуже скромний — лише 5 млн доларів.

81r5sFy1NGL.jpeg

Американська обкладинка

  1. «Томмінокери» (The Tommyknockers)

Ще один проект, який постійно переноситься: про роботу над кіноадаптацією роману, написаного в 1987 році, оголошували вже 5 разів! І щоразу все чомусь затихало. Але нам свято хочеться вірити, що екранізація «Томмінокерів» таки побачить світ!
За останніми даними, всі права на екранізацію книги знаходяться в продюсерських руках Джеймса Вана та Роя Лі («Дзвінок»). Зйомки мали стартувати ще 2019-го, але без пояснення причин їх перенесли на 2021-й, а потім через пандемію— і на 2022-й рік.
До речі, для Роя Лі Кінґ це справжня «золота жила». Раніше він уже продюсував екранізацію кінґівського роману «Воно». Було знято два фільми із загальним бюджетом у 115 млн. доларів та зборами, що перевалили за мільярд. Тож шанси «Томмінокерів» на екранізацію дуже високі.
У книзі розповідається про мешканців невеликого містечка, які зазнали впливу інопланетного газу. У результаті люди набули надздібності, проте разом із тим — і схильність до неконтрольованого насильства.

TheLongWalkmovesforwardTitleImage.jpeg

Андре Овредал

  1. «Довга прогулянка» (The Long Walk)

Незважаючи на пандемію коронавірусу, «Довгу прогулянку» продовжують знімати. Кінґ опублікував один із найкращих своїх романів у 1979 році під псевдонімом Річард Бахман. Це антиутопія, що розповідає про смертельне змагання між сотнею юнаків за можливість отримати цінний приз, але ризиком втратити життя.
Після успіху екранізації «Воно» студії почали активно викуповувати права на твори Кінґа. Продюсери призначили режисером Андре Овредала, автора маловідомих проектів. У списку творців екранізації Джеймс Вандербілт, сценарист «Зодіаку». Дата виходу фільму наразі невідома.

StephenKingandFirestarterMovie.jpeg

  1. «Та, що породжує вогонь» (Firestarter)

Культова екранізація із Дрю Беррімор була частиною поп культури так довго, що чергову адаптацію книги не намагалися зробити з 1984 року. Проте наразі триває робота над екранізацією, яка також відбувається на території всюдисущої стуідії Blumhouse Productions.
До адаптації долучився Скотт Тімс, який писав також сценарій до Halloween Kills. Стрічку можна очікувати до кінця цього року. Хоча точної дати його прем’єри немає, нещодавно він отримав рейтинг R від MPPA, що означає, що новини про дату виходу повинні з’явитися вже незабаром.-

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: