Стівену Кінґу дуже прикро, що весь світ опинився в його книзі

Про порівняння пандемії коронавірусу з «Протистоянням» і самоізоляцію

Поділитися

 (Стівену Кінґу дуже прикро, що весь світ опинився в його книзі)

Американський письменник Стівен Кінґ упевнений, що дуже багато людей через спалах коронавірусу почуваються так, наче опинилися в його постапокаліптичному романі «Протистояння», і йому дуже шкода, що так вийшло.

Про це «король жахів» розповів в нещодавньому інтерв’ю виданню «National Public Radio».

В автора роману про пандемію небезпечного вірусу запитали, чи були в його житті моменти, коли він був близьким до свого власного сюжету.

«Так, – відповів письменник, – люди постійно кажуть мені: «Ех, ми, схоже, потрапили в книгу Стівена Кінґа». І єдина моя їм на це відповідь: «Мені дуже прикро», – пояснив автор.

Він також додав, що йому зараз «не дуже комфортно бути самим собою».

Письменник намагається звести до мінімуму порівняння між коронавірусом і супергрипом з його твору, але, за його словами, пандемія рано чи пізно «повинна була статися» в нашому суспільстві, де подорожі – це основа повсякденного життя.

Кінґ також поділився, що багато часу на самоізоляції приділяє своїй новій книзі, і підкреслив, що письменництво – «чудовий спосіб позбутися страху».

«Це не паніка. І не страх. Думаю, що і більшість людей відчувають те саме, це таке гнітюче занепокоєння, коли сам собі кажеш: «Не виходь на вулицю. Якщо вийдеш, то або підчепиш вірус, або когось заразиш», – розповів він.

Зображення

Нагадаємо, що мінісеріал «Протистояння» за мотивами однойменного роману Стівена Кінґа отримав приблизну дату виходу.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: