Поділитися

30 днів ночі / 30 Days of Night (2007)

США, Нова Зеландія

30 днів ночі / 30 Days of Night (2007)

Мешканці невеличкого містечка на Алясці готуються до полярної ночі, яка триває цілий місяць. Поки всі зайняті справами, до міста прибуває таємничий незнайомець, який починає творити всілякі безчинства – вбивати собак, ламати телефони та пошкоджувати транспорт. Головні герої з’ясовують, що таким чином мешканцям відрізаються шляхи виходу з міста, яке незабаром мають окупувати зграї кровожерів.

Дітки / The Children (2008)

Великобританія

Дітки / The Children (2008)

Дві багатодітні сім’ї відправляються за місто, щоби разом відсвяткувати Різдво. Вони заселяються у двоповерховий будинок, у якому одразу починають відбуватися дивні події. Діти заражаються невідомим вірусом, який трансформує їх психіку, і з милих малюків вони перетворюються у кровожерливих монстрів, котрі не жаліють навіть власних батьків.

Остання зима / The Last Winter (2006)

США, Ісландія

Остання зима / The Last Winter (2006)

Нафтова компанія розробляє свердловину на Північній Алясці, але одного дня з невідомих причин працівники поспіхом покидають місце, залишивши після себе усе обладнання. Незабаром на це ж місце направляються співробітники іншої фірми, які мають намір продовжити розпочате, незважаючи на невдалу спробу попередників. Але вони швидко забувають першочергову мету приїзду, адже тепер доводиться боротися за власні життя, оскільки щось небезпечне проникло в табір.

Щось / The Thing (1982)

США

Щось / The Thing (1982)

Американські науковці зіштовхуються з інопланетним організмом, який до цього часу дрімав у кризі. Вибравшись на поверхню, тварюка починає винищувати всіх живих, і найбільша небезпека у тому, що вона набуває подоби будь-якої істоти, з якою має контакт. Тепер під загрозою життя не лише полярників, а й усього людства. Невеличкий загін тих, хто вижив, під керівництвом відважного Макріді намагається вижити в заметеній снігом станції, по якій шастає Щось.

Холодна здобич / Cold Prey/Fritt Vilt (2006)

Норвегія

Холодна здобич / Cold Prey/Fritt Vilt (2006)

П’ятеро друзів відпочивають в горах, але через травму одного з них вимушені шукати допомоги. Випадково натрапивши на старий готель, вони виявляють, що всередині порожньо, але в кімнатах присутні сліди крові. Вони знаходять загадковий щоденник, останній запис у якому датований 1975 роком, а також стару сімейну фотографію.
В той час, як друзі шукають способи викликати допомогу, знадвору за ними спостерігають.

Огидний сніговик / The Abominable Snowman (1957)

Великобританія

Огидний сніговик / The Abominable Snowman (1957)

Англійський ботанік і його американський товариш організовують експедицію в Гімалайські гори з метою вистежити снігову людину. Але мотиви у кожного свої: в той час, коли англійцем рухає науковий інтерес, американець більше думає про вигоду.

Мертвий сніг / Dead Snow/Død snø (2009)

Норвегія

Мертвий сніг / Dead Snow/Død snø (2009)

Гурт студентів-медиків їде відпочивати до будиночку у засніжених горах Норвегії, і зненацька опиняються у пастці, влаштованій загоном зомбі-нацистів. Чудові гірські пейзажі радують око, як і відірвані кінцівки, ріки крові та відгризені кінцівки.

Замерзлі / Frozen (2010)

США

Замерзлі / Frozen (2010)

Троє друзів проводять вікенд у горах, катаючись на сноубордах та лижах. Зненацька вони випадково застрягають на підйомнику високо над землею. Навколо немає людей, курорт закрито на кілька днів. Здавалося б, варто лише пережити ніч, але на висоті, в пекучий мороз та під лютим вітром, кожна прожита година є боротьбою за виживання.

Впусти мене / Let the Right One In/Låt den rätte komma in (2008) / Let Me In (2010)

Швеція/Великобританія, США

Let Me In (2010)

Як і оригінальний фільм, так і його римейк засновані на романі-бестселері шведського письменника Юна Айвіде Ліндквіста «Впусти мене», який​ оповідає про дивну дружбу двох дітей – хлопчика та дівчинки. Одна з яких – не зовсім дитина. І не зовсім дівчинка. Романтична вампірська сага, в міру кривава, в міру життєствердна. Обидві стрічки отримали схвальні відгуки критиків.

Мізері / Misery (1990)

США

Мізері / Misery

Популярний автор трилерів Пол Шелдон потрапляє в завірюху, і його автомобіль злітає з дороги. Письменника знаходить одинока жінка, яка лікує чоловіка та всіляко про нього турбується. Здавалося б, це випадкове диво, але з кожним днем Пол все більше розуміє, що потрапив у пастку. Сердечна Енні Вілкс виявляється палкою фанаткою його творчості, але дуже ображена на нього за вбивство головної героїні улюбленого роману. Тому йому доведеться якось виправити ситуацію, інакше…

Крампус / Krampus (2015)

США

Крампус / Krampus (2015)

Крампус - антипод Санта Клауса, який приходить до неслухняних дітей і дає їм різочок. Таку казку багато хто чув, але коли персонаж давньої легенди насправді приходить в дім, саме час готуватися до смерті. Диявольська істота, котра не знає жалю, приходить, аби зібрати криваву данину. І його цікавлять не лише діти.

Ненаситний / Ravenous (1999)

Чехія, Великобританія, США

Ненаситний / Ravenous (1999)

Дія фільму відбувається у 1847 році, під час війни Америки з Мексикою. Капітана Бойда нагороджують за вдалу військову операцію, проте мало хто знає, що він не герой, а боягуз, який віроломно повбивав сплячих ворогів. Його призначають комендантом самотнього форту в горах, куди через деякий час приходить обірваний і голодний чоловік. Він розказує, що його група заблукала і вимушена була оселитися в печері, рятуючись від лютої зими. Запасів їжі було мало, тому людям довелося їсти одне одного. Для порятунку тих, хто вижив, у форт збирається загін.

Сяйво / The Shining (1980)

США, Великобританія

The Shining (1980)

Письменник-невдаха отримує роботу наглядача готелю «Оверлук», що закривається на зиму у зв’язку з тим, що в період снігопадів туди неможливо дістатися. Як і вибратися звідти. Разом із дружиною та сином чоловік селиться в готелі, де сподівається завершити свою книгу. Проте коли сніг відрізає готель від усього світу, у ньому починають з’являтися потойбічні сили, які перетворюють життя родини у кошмар наяву.

Холодний вітер / Wind Chill (2007)

США, Великобританія

Холодний вітер / Wind Chill (2007)

Випадкові попутники, безіменні хлопець та дівчина, які направляються додому, випадково застрягають на пустельній дорозі серед засніженої глушини. Це не найбільша напасть, котру доведеться пережити – на них починають полювання привиди людей, які вмирали на цій ділянці траси.

Ловець снів / Dreamcatcher (2003)

США, Канада, Австрія

Ловець снів / Dreamcatcher (2003)

Окрім «Мізері» та «Сяйва» це – третій фільм у списку, що є екранізацією книги Стівена Кінга. Як бачимо, старий не байдужий до снігових декорацій, котрі створюють відповідну атмосферу кожного з романів. У «Ловцеві снів» четверо друзів, які пов’язані дитячою таємницею, вимушені протистояти чужоземному злу, яке приходить у їх будиночок в лісі.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: