Як коронавірус вплинув на сюжет нового роману Стівена Кінґа

Про зміни в майбутній книзі та вплив самоізоляції на сучасне покоління

Поділитися

 (Як коронавірус вплинув на сюжет нового роману Стівена Кінґа)

Пандемія коронавірусу COVID-19 так чи інак торкнулася всіх, і нової книги «короля жахів» також.

В інтерв’ю радіостанції NPR Стівен Кінґ зізнався, що нинішня епідеміологічна ситуація відбилася на сюжеті роману, над яким він працює на самоізоляції.

Дія нового роману письменника мала відбутися у 2020 році, що ще кілька місяців тому, коли Кінґ починав писати цю історію, здавалося нейтральним вибором.

За словами автора, пандемія внесла в наше життя багато нових реалій, які ніяк не в’яжуться з історією, над якою він зараз працює.

«Я думав, що коли вона буде опублікована у 2021 році, її дія розгортатиметься в безпечному минулому. Спалах пандемії змусив мене переглянути написане та звернути увагу на двох героїв, які вирушили в круїз… І я подумав: «Ні, навряд чи хтось вирушить у круїз цього року. Тоді я переніс дію у 2019 рік, коли люди ще могли збиратися разом, так історія матиме сенс», – розповів письменник.

Нова книга Кінґа поки що не має ні назви, ні орієнтовної дати виходу. Хтозна, можливо, пандемія коронавірусу відіб'ється на цій історії ще не один раз.

Письменник також поділився міркуваннями про те, який вплив матиме коронавірус на сучасне молоде покоління:

«Мені вже понад 70 років, і я пам’ятаю, як моя мама, розповідала про часи Великої депресії. Вона лякала мене цими історіями. І я думаю про мою внучку, яка зараз застрягла вдома і не може зустрічатися з друзями, вона бачиться з ними тільки по скайпу. Я уявляю її, коли вона стане дорослою, і її діти будуть скаржитися, що їм нудно, тому що вони не можуть вийти з дому.

Вона, ймовірно, скаже їм тоді: «Вам слід було б побачити, як це було у 2020 році, ми були замкнені в будинках довгі місяці і не могли вийти, тому що боялися мікробів», — розмірковує Кінґ.

З цього інтерв'ю читайте також: Стівену Кінґу дуже прикро, що весь світ опинився в його книзі.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: