Найкращі нові фільм, серіал і книга на Гелловін: підбірка від Стівена Кінґа

Страшна трійця від визнаного письменника роману жахів, автора «Сяйва» і «Воно»

Поділитися

 (Найкращі нові фільм, серіал і книга на Гелловін: підбірка від Стівена Кінґа)

Культовий американський письменник романів жахів назвав найкращі, на його думку, нові фільм, серіал і книгу, за переглядом або читанням яких можна зустріти День усіх святих.

Цими рекомендаціями «король жахів» поділився в інтерв’ю для Entertainment Weekly.

Найкращим із нових фільмом до наймістичнішого дня року Кінґ уважає «Дитячі ігри» норвезького режисера Ларса Клевберга. Ця кінострічка є римейком відомого треш-горору 1988 року про демонічну ляльку на прізвисько Чакі. За сюжетом, дбайлива матуся дарує своєму сину ляльку, про яку мріють усі діти, але скоро з’ясовується, що це не просто іграшка.

У новій картині ляльку озвучив Марк Гемілл, виконавець ролі Люка Скайвокера у франшизі «Зоряні війни» і голос Джокера в мульсеріалі про Бетмена. Письменник високо оцінив майстерність Марка Гемілла, а також віддав належне сценарію.

«Я не дивився його в кінотеатрах, бо подумав: «Ну це просто ще один низькопробний сиквел», – зазначив Кінґ. – Марк Гемілл дав голос Чакі, і я просто-таки до біса полюбив цей фільм. Я сміявся і плакав над багатьма сценами. Всі, хто брав участь у фільмі, зробили величезну роботу. Завдяки грамотному сценарію картина просто під зав'язку набита веселощами. Там є сцена, де хлопець [сміється] возиться з новорічною гірляндою, а Чакі щось робить з драбиною, і той падає, та прямо на ноги – і зламані кістки вискакують назовні з різних сторін [тут уже «король жахів» розреготався]. І знаєте, ось це взагалі не смішно, але водночас дико смішно».

За словами письменника, відчути атмосферу Гелловіну допоможе також французький горор «Маріанна» від Netflix, якому Кінґ віддав першість серед серіалів. В його основі історія про письменницю Ліззі, чий книжковий персонаж – огидна відьма – втілився в реальному житті.

«Він дуже-дуже страшний. В ньому є щось від «Дивних див» – ця атмосфера, і навіть трохи мого почерку», – сказав Кінґ.

Для тих, хто віддає перевагу читанню книг, метр порадив придивитись до роману американської письменниці в жанрі фентезі Лі Бардуґо «Дев’ятий дім». Книга розповідає про озлоблену дівчину-підлітка, яка починає навчатися в Єльському університеті.

«Це ніби Гаррі Поттер, тільки для дорослих. Це саме та книга, читаючи яку, ви ловите себе на думці, що це страшно, це розумно, це розбурхує уяву, і сподіваєтеся, що таких творів буде більше».

Читайте також: Життя наслідує книги Стівена Кінґа, і це його лякає.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: