Поділитися

 (Режисер «Відродження» розповів, якою буде екранізація)

Нова кіноадаптація роману Стівена Кінґа «Відродження» від кіностудії Warner Bros. буде особливо похмурою та цинічною, без натяку на геппі-енд.

Про це в подкасті The Kingcast розповів сценарист, продюсер і потенційний режисер майбутнього фільму Майк Фленеґан, пише горор-портал Bloody Disgusting.

«Відродження» стане третьою екранізацією Фленеґана творчості Короля жахів. За його словами, він уже закінчив роботу над першою версією (чернеткою) сценарію і Кінґу сподобалося те, що вийшло.

Фленеґан зауважив, що «Відродження» буде жорсткішим, порівняно з попередніми адаптаціями. Так, на відміну від фільмів «Гра Джералда» і «Доктор Сон», новинка буде менш ліричною. Він обіцяє по-справжньому злий, похмурий і цинічний горор, який занурює глядача в безпросвітні зневіру й паніку.

«Що мені подобається в поверненні до космічного горору, то це те, що [працювати над ним] надзвичайно весело. Він нещадно похмурий і цинічний, тож я до біса насолоджуюся [процесом]. Він просто безрадісний, навіть підлий, і мені це подобається. У моїх фільмах не було таких кінцівок із часів «Відсутності», напевно. Або «Уїджі»?» — розповів Фленеґан у подкасті.

На його думку, «велика частина книг Кінга описується цими ж словами [похмуро й цинічно. — Ред.]. Коли під час екранізації намагаються додати безпеку, то все стає сумно».

Водночас сценарист не має певності щодо того, чи дозволить студія реалізувати задумане.

«Я не впевнений, як студія відреагує на сценарій. Можливо, мене попросять зробити кінець щасливішим чи приємнішим. Я дуже добре розбираюся в подібних речах. Але вести переговори набагато простіше, коли в кутку сидить Стівен Кінґ, який підтримує мій фінал», — додав він.

Роман «Відродження» написаний у 2014 році та розповідає про рок-музиканта Джеймі Мортона, який «сидить» на героїні, і Чарльза Джейкобза — священника, що після загибелі своєї сім’ї в автокатастрофі відрікся від церкви та захопився експериментами з електрикою, яка має здатність як зцілювати, так і калічити людей. Чарльз шукає відповіді на трагедію, яка трапилася з його сім’єю, і в цьому його допомагає розкритий секрет «таємної електрики». Історія пошуків порятунку та відповідей на всі запитання незабаром переростає в лавкрафтівський горор. 

Додамо, що анонсували екранізацію чергового роману Стівена Кінґа у травні.

Крім того, у Майка Фленеґана цьогоріч виходить другий сезон горор-антології «Привиди будинку на пагорбі» від Netflix.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: