Поділитися

 ("Пістрявий алфавіт" або горор на заході цвіте й пахне)

Кейтлін Кірнан (Caitlín Rebekah Kiernan) - американська письменниця, що працює здебільшого в жанрах горор, вірд і темне фентезі.

Доволі відома на своїй батьківщині авторка, чиї твори публікувалися в антологіях "Year's Best Fantasy and Horror", "The Mammoth Book of Best New Horror", "The Year's Best Science Fiction" інших тематичних збірках. Її роботи переведені на німецьку, італійську, іспанську, португальську, фінську, чеську, польську, російську, корейську, румунську та японську мови.

У травні 1996 року Кірнан була обрана Нілом Ґейманом та редакторами «DC/Vertigo Comics» для роботи над графічним романом «The Dreaming», спін-офом до «Пісочного чоловіка» Ґеймана, у тісному контакті з яким вона працювала над серією аж до її завершення у 2001 році,

Також Кірнан створила новелізацію анімаційного фільму «Беовульф» (за сценарієм Ґеймана і Роджера Евері).

Кейтлін Кірнан дружить із відомим письменником Поппі З. Брайт, вони навіть мають співавторські твори. Писала оповідання, дія яких розгортається у всесвіті «Міфів Ктулху».

Але оскільки українські переклади Кірнан відсутні, резонно запитати, чим вона може бути цікава українським поціновувачам жахів, окрім як тих, хто знає англійську і цікавиться світом зарубіжних жахів?

А найбільший інтерес для нас становить її колаборація з відомим данським художником Джоном Кенном Мортенсеном, малюнки якого ви напевне зустрічали в соціальних мережах. Цей хлопець відомий тим, що обігрує у своїх роботах дитячі страхи. Його монстри надзвичайно колоритні, моторошні, і виділяються на фоні інших.

Так от, Мортенсен створив обкладинку і проілюстрував книгу Кірнан «Пістрявий алфавіт», який входить до цілого циклу «алфавітних» історій, створених авторкою.

І ми просто хочемо поділитися з вами цим прекрасним плодом роботи двох талановитих людей та зазначити, що колись і на наших теренах виходитимуть подібні книги.


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: