Поділитися

Увірували всією маршруткою
(коментатор з Ютубу)

Усі звикли, що ангели - це або благородні антропоморфні істоти, що боронять людство від напастей Князя Темряви, або милі тлусті малюки з крильцями і луками. Проте Старий Завіт зображує ангелів не зовсім такими, до яких ми звикли.

Київський дарк-кантрі гурт Zwyntar у звичній для себе іронічній манері оспівує посланця небес як жорстоке створіння, яке володіє нищівною силою і здатне спопеляти поглядом. Все по старозвітному канону.

Образ Янгола Небесного дуже яскравий, навіть кінематографічний - гідний полотен Здзіслава Бексінського або Вейна Барлов. А ще дуже нагадує персонажа свіжого нетфлісівського серіалу "Опівнічна меса", який наполегливо радимо до перегляду.

І дуже потішно спостерігати, як люди, котрі чують пісню вперше, дивуються госпелному мотиву і починають переглядатися - а чи Zwyntar не перейшов часом у християнський рок, спокутуючи загравання з потойбічним?

Але кожен наступний рядок та куплет заспокоює: гурт вірний своєму стилю, навіть міцніше утвердився у ньому, бо вже незавуальовано ламає стереотипи і насміхається над зашореністю та шкідливими релігійними упередженнями.

І от натовп екстатично аплодує, кричить "алілуйя" і гарчить "БЛА ГО ДАТЬ - ВСІ ГО РЯТЬ!", співаючи осанну могутньому руйнівнику світів.
Текст як завжди - на висоті, музика легко запам'ятовується і змушує цілісінький день наспівувати хвалу Янголу Небесному.

Кліп доставляє. За що ми особливо любимо Zwyntar - так це за чудову орієнтацію у жахах та містиці: тут тобі і лавкрафтіанський культизм, і лінчівська Дама-З-Поліном, і знак Багряного Короля з "Темної Вежі".

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: