Яка доля третього приквелу у всесвіті «Чужого»?

Фанати оригінальної стрічки будуть лютувати, проте приквел має шанси

Поділитися

Протягом багатьох років Рідлі Скотт зазначав, що планував зробити «Прометея» та «Чужий: заповіт» першими частинами трилогії. Третій фільм, котрий носив робочу назву «Чужий: Пробудження», мав підвести до подій оригінального фільму 1979 року. Але чи можливе продовження, враховуючи провал «Заповіту» і те, що франшизою тепер володіє Дісней?

Відсутність новин останній час безсумнівно підтверджує те, що Скотт опустив руки. Зате Дісней може відродити франшизу з абсолютно іншим підходом (вони це вміють, ага). Тим не менш, в інтерв’ю виданню LA Times Рідлі пояснив, що канонічний приквел досі для нього важливий.

Я досі думаю, що в «Чужого» надто великий пробіг, але все ж вам доведеться тепер його розвивати. Коли я створював перший фільм, то гадав: навіщо така істота була створена, і чому вона мандрувала на тому кораблеві, котрий віз ті яйця? Ось у чому питання: хто, чому, і з якою метою? Це і має бути наступною ідеєю


Ці питання дійсно потребують відповідей, адже в «Заповіті» показують народження найпершого ксеноморфа і розкривають мету його створення, проте не з’єднують усю історії. Можна припустити, що приквел покаже, як Інженери та ксеноморфи потрапляють до LV-426 – планети, з якої почалася оригінальна стрічка.

Багато хто вважає «Прометея» та «Чужий: заповіт» недооціненими. Підхід Скотта до проєктів був доволі амбіційним, адже він намагався поєднати міфологію «Чужого» та більш масштабні й пророчі ідеї, ставив перед глядачем вічні і важливі питання: про створення людини і зародження життя. Проте глядацька оцінка не надто лояльна, а отже – на те, що Скотт повернеться до франшизи, маловірогідно.


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: