Поділитися

 ("Оксамитова бензопила". Мистецтво вбиває)

Історії, сюжет яких засновано на зловісних творах мистецтва, не є чимось новим та незвичним. Роман «Острів Дума» Стівена Кінґа оповідає про дивовижну здатність художника-каліки впливати на людську долю за допомогою пензля, гра на SEGA «Зона коміксів» — про хіпстового коміксиста, який випадково потрапляє до власноруч намальованих історій, та сторінка за сторінкою рухається до порятунку, дорогою знищуючи легіони монстрів. Є дивовижне оповідання «Оранжевий для болю, синій для безумства» батька славнозвісного Джона Рембо — Девіда Морелла, в якому дуже достовірно показано, як давно покійний художник доводить людей до божевілля. Та що ходити далеко, всім відомий «Портрет Доріана Грея» Оскара Вайлда.

І ось, чергова історія про зловісне мистецтво і, судячи з трейлеру, нам обіцяють багато цікавого й моторошного.

На офіційному ютуб-каналі сервісу Netflix з'явився офіційний трейлер горору «Оксамитова бензопила» («Velvet Buzzsaw»), який можна буде переглянути вже 1 лютого.

В центрі сюжету — зажерливі комерсанти-колекціонери, що виявляють кілька таємничих картин, які належать пензлю невідомого художника.

Звісно, що ділки влаштують полювання на ці твори мистецтва, але невдовзі міняються місцями зі своєю здобиччю. Мстиві надприродні сили, які живуть у картинах, починають жорстоко карати жадібність.

Режисером фільму став Ден Ґілрой. Він відомий фільмом «Стрінґер», з якого, до речі, й перетягнув до «Оксамитової бензопили» акторську пару Джейка Джилленгола та Рене Руссо. Крім них у фільмі п’є горілку та брудно лається Джон Малкович, а також знялися Тоні Коллетт («Шосте чуття»), Наталія Даєр («Дивні дива») та інші.


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: