Поділитися

Серіал від Netflix ображає релігійні почуття віруючих

Нещодавно розгорівся скандал стосовно використання образу Бафомета у серіалі «Моторошні пригоди Сабріни» від каналу Netflix. Ви, мабуть, подумаєте, що хвилю обурення традиційно підняли християнські організації, які люблять шукати богохульство у творах мистецтва та на кожному кроці репетують про порушення своїх релігійних почуттів, але... Ні, не вгадали. Цього разу невдоволення йде від… сатаністів.

Нещодавно один з керівників релігійної організації «Сатанинський храм» (The Satanic Temple) Люсьєн Ґрівз заявив про те, що вони позиватимуться до Netflix, оскільки ті порушили їх права і ввели в оману глядачів каналу. Так, за словами сподвижника організації, в серіалі показано копію статуї Сатани в образі Бафомета, на яку у сервісу немає прав. Ґрівз зазначає, що в серіалі Бафомет зображений надприродною істотою, хоча члени його спільноти сприймають статую Сатани в образі Бамофета як символ американського віросповідання.

Люсьєн Ґрівз

Офіційні представники «Храму» попросили компанію прибрати образ із серіалу, проте їх вимогу не було виконано, у зв’язку з чим 08 листопада на Netflix і Warner Bros. було подано до суду. Шанувальники рогатого бога вимагають припинити використовувати образ Бафомета у серіалі, а також бажають отримати 50 мільйонів доларів компенсації.

Моральні права сатаністів, дуже зворушливо.

Статуя Бафомета в Детройті, США

Якщо суд винесе рішення на користь «Сатанинського Храму», Netflix доведеться відмовитися від всіх сцен зі статуєю в прийдешніх сезонах, у тому числі в другому, зйомки якого почалися.

Нагадаємо, що перший сезон історії про юну відьму Сабріну отримав купу позитивних відгуків і захоплення критиків. Ми вже писали про серіал:

Читайте також: Містичний серіал "Моторошні пригоди Сабріни"

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: