Поділитися

У мертвих є свої магістралі. 

Прокладені в тих непривітних пустищах, що починаються за межами нашого життя, вони заповнені потоками душ. Їх тривожний гул можна почути в глибоких вадах світобудови, крізь вибоїни та тріщини, залишені жорстокістю, насильством і пороком. Їх гарячкову штовханину можна мигцем побачити, коли серце готове розірватися на частини, а погляду відкривається те, що має бути таємним. У них, у цих магістралей, є свої дорожні покажчики, розвилки і мости. У них є свої тупики та перехрестя. Саме на таких перехрестях ці заборонені шляхи іноді можуть торкнутися нашого світу. Натовпи мерців тут зустрічаються один з одним, і їхні голоси звучать голосніше, ніж деінде. Тут незліченними ступнями підточені бар'єри, що відділяють одну реальність від іншої.

Саме з цими словами Клайв Баркер з’явився перед авдиторією, котра нічого не підозрювала, і була ошелешена сміливими та прекрасними у своїй моторошності творами. Опублікована в 1984-1985 роках, новаторська серія з шести томів короткої прози «Книги крові» породила цілий всесвіт – у коміксах, на телебаченні та кіно – варто згадати хоча б відомого «Кендімена» (до речі, Джордан Піл наразі створює сиквел, котрий ми побачимо в 2020 році), неймовірний «Опівнічний потяг з м'ясом», трешовий «Король Голий Мозок», загадковий «Повелитель ілюзій», та однойменні «Книги крові», що мають опосередковане відношення до збірки.

Баркер пише новий матеріал, який буде опрацьовуватися режисером та сценаристом Бренноном Браґа («Зоряний шлях», «Космос», «Орвілл») для адаптації на каналі Hulu поруч із оригінальними творами «Книг крові». Варто зазначити, що зйомки вже почалися, перші дублі зняли в середині жовтня у Новій Шотландії. Тобто ми бачимо, що робота в розпалі, і можемо лише ковтати слинку в очікуванні адаптації культової серії, яка попередньо запланована на осінь 2020 року.

Вже є деякі новини по касту:

Анна Фріл зіграє Марію – чудову психологиню, скептикицю, котра викриває і заперечує антинаукові теорії та переконання. Семирічний син помирає від лейкемії, і її раціональному розумові доводиться переосмислити життєві принципи, коли вона зустрічає Саймона, котрий стверджує, що його вустами може говорити мертва дитина. Його зіграє Рафі Гаврон.

Брітт Робертсон в ролі Дженни – чуттєва дівчина, що страждає від мізофонії – відразою до звуку. Вона дізнається, що мати збирається повернути її на так звану «Ферму», тому краде гроші і вирушає до Лос-Анджелеса.

Юл Васкес в ролі Беннета – професійного вбивці, котрий дізнається про таємничу книгу, за допомогою якої може закінчити з кривавою діяльністю та піти на пенсію. Однак пошуки книги закінчуються для нього зустріччю з надприродним жахом.

Як зазначив Клайв Баркер: «Адаптація «Книг крові» просувається швидко. Робота з Бренноном – абсолютне задоволення. Серія була розширена, адже минуло тридцять років відтоді, як я її написав. Те, що я намагаюся зараз робити, принаймні відповідає, а в дечому і перевершує оригінальні «Книги крові». Деякі з цих творів підморгують Едґару По («Нове вбивство на вулиці Морг»), а інші є простою історією про монстрів, як «Король Голий Мозок», і я хочу повернутися до таких історій. Я хочу створити щось нове та свіже для сучасної авдиторії.

Сподіваюся, що в адаптації «Книг крові» ми візьмемо не лише найбільш моторошні та насичені оповідання, а й нові. Світ змінився. Він став розумнішим, страшнішим. Неймовірно, але це правда.

Бреннон – дуже розумний хлопець, він проникливий та талановитий письменник, тому ми проводимо ці чудові зустрічі кожного тижня. Ми сидимо і обговорюємо навіть такі питання, як «Коли ти вперше злякався? Що це було?». Це питання, яке ми постійно ставили одне одному. Адже якщо ми будемо зосереджуватися лише на тому, чого бояться інші люди, то в підсумку повернемося до старих банальних речей. Гадаю, якщо в тебе є намір налякати людей, в першу чергу ти маєш налякати себе».


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: