Поділитися

 (Клайв Баркер веде роботу над серіальною екранізацією "Книг крові")

Шість томів короткої горор-прози під загальною назвою "Книги крові" британського письменника Клайва Баркера прославили його у 80-тих і змусили заговорити про нього увесь світ. Навіть Стівен Кінг казав, що саме за Баркером майбутнє усього горор-жанру. "Книги крові" були збірками класних, атмосферних і часто кривавих оповідань. Екранізації деяких не змусили себе довго чекати (наприклад "Опівнічний потяг з м'ясом" з тоді ще маловідомим Бредлі Купером та улюбленцем Гая Річі Вінні Джонсом, фільми "Страх", франшиза "Геллрайзер", "Книга крові"), а проте, якщо уже в самого Кінга рідко коли виходили вдалі кіноадаптації, що говорити про менш популярного Баркера?

Усе змінюється. Тепер Клайв Баркер готує повноцінний серіал-антологію по "Книгах крові". Виробництво уже ведеться, і, як каже письменник, за 30 років з моменту виходу його збірок він устиг придумати ще десятки історій, які запросто могли б доповнити "Книги" кількома томами. Швидше всього, фанати побачать уже їх серіальне втілення. Клайв каже:

Я хочу повернутися до своїх старих оповідань... Зробити нову історію, припустимо, про монстра, і принести щось свіже для сучасної аудиторії. Сподіваюся, що в серіалі "Книги крові" ми не тільки покажемо найстрашніші та найяскравіші оповідання з "Книг", але додамо до них і нові історії, які тридцять років тому я, можливо, просто не зміг би написати. Світ змінився з того часу. Став похмурішим і жорстокішим - неймовірно, але це правда.

На українському ринку Клайв Баркер представлений тільки однією книгою - похмуро-казковим "Викрадачем вічності" у перекладі Сергія Крикуна від ВСЛ. Вихід серіалу може послужити непоганою можливістю для видавців нарешті познайомити українського читача з іншим Баркером: Баркером-класиком горору й піонером кривавого жанру "сплаттерпанк".

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: