Поділитися

 (IF IT BLEEDS. Новий роман Стівена Кінґа)

«Інститут» Стівена Кінґа ще в процесі перекладу, а тут вже нова книга наспіла. «If it bleeds» (умовно назвемо його «Якщо кровить»), готується до випуску.
Книга, яка вийде навесні наступного року, містить чотири оригінальних новели — того ж формату, який послужив основою для таких знакових фільмів, як «Залишись зі мною» і «Втеча з Шовшенка», - які, на думку видавництва Scribner, «притягують читачів до інтригуючих і моторошних місць».

Новина про нову книгу йде навздогін черговому тріумфу Кінґа: його «Інститут» дебютував на першому місці в списку бестселерів «Нью-Йорк Таймс» минулого тижня. Остання опублікована Кінґом повість «Піднесення» вийшла в минулому році (українською опублікована у видавництві «КСД»).

Подробиці про сюжет нечисленні, але ми вже побачили обкладинку, а також маємо змогу ознайомитися з уривком. Якщо вірити американській Вікіпедії, це друга книга з серії про бойову подругу детектива Годжеса - Голлі Ґібні. Перша — «Аутсайдер», також опублікована українською.

Уривок з книги «Якщо кровить» Стівена Кінґа:

У січні 2021 року маленький м'який конверт, адресований детективу Ральфу Андерсону, був доставлений Конрадам, найближчим сусідам Андерсонів, які знаходяться на Багамах через нескінченний страйк вчителів у рідному окрузі Андерсонів. Конради погодилися пересилати їх пошту до повернення Андерсонів у Флінт-Сіті, але на цьому конверті великими літерами було надруковано: «НЕ ПЕРЕСИЛАТИ, ПРИТРИМАТИ ДО ПРИБУТТЯ». Коли Ральф відкриває пакет, він знаходить флешку під назвою «Якщо кровить», що нагадує образний вислів: «If it bleeds it leads» (Ідіома, котра має на увазі, що коли ЗМІ акцентують увагу на насильстві, їх рейтинги підвищуються - ред.).
Флешка містить два елементи. Одним з них є папка із фотографіями та аудіограмами. Інший — це свого роду повідомлення або щоденник Голлі Ґібні, в якому йдеться про випадок, що почався в Оклагомі і закінчився в техаській печері. Це був випадок, який назавжди змінив сприйняття реальності Ральфом Андерсоном. Останні слова аудіозапису Голлі взяті з файлу від 19 грудня 2020 року. На записі вона задихається:

Я зробила все можливе, Ральфе, але цього може бути недостатньо. Незважаючи на всі мої плани, є шанс, що я не виживу. Якщо це так, мені потрібно, щоб ти знав, скільки наша дружба значила для мене. Якщо я помру, і ти вирішиш продовжити те, що я почала, будь ласка, будь обережним. У тебе є дружина і син.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: