Поділитися

 (Автор «Спіралі» Джюнджі Іто зацікавлений у співпраці зі Стівеном Кінґом)

Comic Con 2020 у Сан-Дієґо через коронавірус перенесено в онлайн-формат, однак це не завадило проведенню інтерв’ю з митцями-важковаговиками, серед яких і культовий японський манґака – Джюнджі Іто, автор пекельної «Спіралі» (Uzumaki).
Американська компанія Viz Media, котра спеціалізується на комікс-культурі, організувала інтерв'ю з Іто, і серед решти запитань прозвучало, з яким письменником він мав би бажання попрацювати над спільним проєктом. Джюнджі відповів, що на вершині списку тих, чиї твори він залюбки би переніс на сторінки манґи, є Стівен Кінґ. Причому це могла би бути як і нова історія, створена під стиль Іто, так і котрась із вже написаних Королем Жахів.

Хоча сам манґака створив ряд оригінальних історій, він також брав участь в адаптації романів та оповідань інших авторів. Так, Іто адаптував роман «Втрата людяності» (1948), історію молодого художника, якого переслідує прокляття. Відтворивши історію у вигляді манґи, Іто досконало вловив тривожну атмосферу роману, який написав один із найвидатніших фантастів Японії - Осаму Дадзай. Містичності цій книзі додає те, що вона була останньою перед смертю японського письменника – той покінчив із життям.

Хоча Джюнджі Іто не вдавався у деталі щодо того, яку історію хотів би відтворити, є підстави вважати, що його зацікавить історія Пеннівайза, або повернення мертвих людей з індіанського кладовища. Що би з цього приводу сказав сам Стівен Кінґ, невідомо, однак будемо слідкувати, чи не погодиться той на співпрацю. Це була би потужна колаборація.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: