Поділитися

 (Доповідаємо: три тисячі душ затягнуто під ліжко!)

Події та дати, навіть символічні - це завжди нагода втішитися та підбити невеличкі підсумки.

Наша сторінка в Фейсбуку перетнула позначку в 3000 вподобань, а це значить, що все більше народу втягується у наше кодло. Паства Бабая росте, його ідеї розповсюджуються, а отже - ми щодня власним прикладом доводимо, що українці люблять жахи. Темне мистецтво - невід'ємна частина нашого буття, хай би як не кричали пуристи про зворотнє. Хто зіштовхується з темрявою - той більше цінує світло.

Ми плодотворно провели минулий рік: Мистецький Арсенал, Форум Видавців, зустрічі, презентації, ярмарки та фестивалі, в яких брали участь, можна налічувати десятками! Бути на крупних мистецьких заходах офіційно - це дуже круто. Ми видали чудову збірку жахів українських авторів, і це надихає нас продовжувати. (Нашу збірку обісрав сам Андрій Кокотюха!). Адміни спільноти активно займаються власною творчістю, котра знаходить відгук у серцях читачів. Наші друзі та колеги створюють цікаві проєкти і генерують український продукт.

Трохи про плани.

1. Цього року світ побачить друкований фензін жахів "Бабай", котрий міститиме купу цікавих матеріалів. Аналогів в Україні ще не було, тому ми дуже стараємося зробити його на достойному рівні. Першу презентацію плануємо на Арсенал, проте сподіваємося надрукувати зін трохи раніше.

2. Конкурс оповідань "Число звіра", який ми анонсували, відбудеться вже зовсім скоро: платформа практично готова.

3. Ми зайняли нішу темних подкастів, і регулярно викладаємо їх на Ютубі та ресурсах для аудіоверсій.

4. Ми продумуємо стратегію для завоювання нового для нас материка на карті - аудіокниг.

5. Бабай вже отримав запрошення на фентезі-фестиваль "Аль Мор 2020" у Києві, збирається на Арсенал та Форум, Букспейс та Поліття.

6. Ми співпрацюємо із авангардом темної видавничої справи України - Видавництвом Жупанського, Видавництвом "Дім Химер", компанією логістики "Книжковий Гамазей", і плануємо не один спільний захід.

Висловлюємо щиру подяку усім, хто з нами. Особливо таємничим темним ельфам, котрі невтомно затягували людисьок до пазуристих лап Бабая і його опричників. Висловлюємо шану і побажання щастя-здоровля людям, котрі нам допомагають, пишуть матеріали, активно коментують, поширюють, дають цінні поради і висловлюють побажання щодо майбутніх проєктів.

Ми неодноразово зазначали, що наш проєкт - це не лампова тусовочка для обраних, які лише займаються самолюбуванням. Наша мета - залучити максимум охочих до творчості людей, котрі зможуть не тільки споживати, а й ділитися. Письменники, перекладачі, ілюстратори, музиканти, шанувальники всього незвичайного, оригінального, яскравого - це все є Бабай. Як приклад можемо навести сайт - контент дуже різноманітний, і до його створення доклала руку купа людей. Так само наша збірка "Бабай. Перший кошмар" - це дитина багатьох батьків.

Темні жанри в Україні - не надто масовий продукт, проте тільки від нас із вами залежать їх рівень та якість. Жахаймося, бо ми того варті!