Поділитися

 («Бабай». 2 роки на арені)

Бабай офіційно виповз із комірчини 31 липня 2018 року, і з того часу активно тягає людей до свого мішка, творить криваву вакханалію та поповнює армію послідовників.

Два роки – невеликий термін, але за цей час ми встигли реалізувати купу класних проєктів, і ще більше – запланувати. Святкуючи річницю, хотіли би підбити невеликі підсумки діяльності.

Наша команда налічує насправді більше, аніж вказано в адмінці, адже до творення жахів та пропаганди темного мистецтва долучаються багато талановитих та цікавих людей, і тому результатами діяльності на даному етапі ми більш ніж задоволені.

За два роки ми розкрутили сайт, регулярно його удосконалюючи, опублікували півтисячі оригінальних матеріалів, і це не рахуючи дописи та репости у соціальних мережах. Ми ведемо затишний Телеграм-канал «Бабай» та чат для жахоманів, сторінки в Фейсбуці та Інстаграмі. Наш канал на Ютубі наповнюється унікальним контентом – подкасти з митцями, просто цікавими людьми, лідерами думок, котрі мають що сказати любителям горору, також там ми започаткували рубрику аудіокниг, де ви можете послухати чудову начитку оповідань жахів від українських авторів.

За ці два роки «Бабай» взяв участь у багатьох культурно-освітніх проєктах, як то Форум Видавців, Книжковий Арсенал у Києві, Запорізька Толока, Івано-Франківська «Брама», Дніпровський «Букспейс», День Химер у Вінниці, «Поліття» у Хмельницькому та інших.

Наші учасники займаються власною творчістю та регулярно публікуються як у періодичних виданнях, так і випускають сольні книги. Ми щосили намагаємося допомагати також молодим авторам, котрі творять у темних жанрах, рекламуючи їх творчість та оглядаючи їх діяльність.

Ми видали збірку жахів «Бабай. Перший кошмар», котра здобула гарні відгуки та оцінки навіть серед знаних літературознавців (Андрій Кокотюха не рахується).

Бабай (міжавторська збірка) - ПАПЕРОВІ КНИГИ - Видавництво «Дім Химер»

Ось-ось на підході вихід першого українського журналу жахів – фензіну «Бабай», котрий зроблено у найкращих традиціях світових популярних часописів, при цьому зберігає власну ідентичність і є зрізом діяльності усієї горор-тусовки за часи незалежності України.

Ми провели експериментальний, повністю автоматизований конкурс міні-оповідань «Число звіра», площадка для якого створювалася більше року. Але результат більш ніж перевершив сподівання – за два тижні ми отримали 171 твір, шалену активність і фідбек у вигляді більш як 4500 коментарів, і це значить, що конкурсам бути й надалі!

На жаль, 2020 рік відчутно вдарив по мистецькій братії, і очікуваних зустрічей на Книжковому Арсеналі, Форумі Видавців та інших фестах не відбудеться, та й реалізацію багатьох проєктів довелося відтермінувати на невизначений термін (навіть фензін «Бабай» мав бути презентований на Мистецькому Арсеналі). Проте ми не опускаємо руки, і переживаємо цей час спільно з усією країною. Хто сказав, що буде легко?

Якщо будуть прихильні темні боги, фензін видамо до кінця літа, а 2020-й завершимо масштабним конкурсом жахів для наступного збірки оповідань (і навряд чи вона називатиметься «Другий кошмар»), гостріть свої олівці та надихайтесь переглядом класичних жахів!

Висловлюємо подяку всім, хто був і є з нами, хто допомагає і критикує, робить нас кращими!

Мега-респект нашим патронам, кореспондентам та активним підписникам, котрі не дають розслаблятися!

🍾

 Привітати Бабая з Днем народження можна:

1. Придбавши збірку «Перший кошмар»

2. Підписавшись на наш патреон

3. Закинути на пиво (карта Приватбанк) - 4731 1856 1570 5263