Поділитися

 (The Wicker Man - Cynefin)

The Wicker Man - це позажанровий проект з міста Дніпра, музика якого лежить на межі акустичного інструментального дарк фолку, неокласики та пост-року. Гурт був створений у 2016 році, натхненний похмурою філософією західноєвропейського дарк фолку та творами канонічних Of the Wand and the Moon, Empyrium, Neun Welten, Vàli та Sol Invictus.

Творчість проекту нерозривно пов’язана з культурою та язичницькими традиціями народів Британських островів. Власне, сама назва проекту є прямим посиланням до зловісного кельтського ритуалу жертвоприношення: “The Wicker Man” - це гігантська клітка у формі людини, яку друїди майстрували з вербового гілля та у якій спалювали своїх жертв, намагаючись умилостивити богів.

Щодо нового акустичного лонгплею Cynefin, його тематика має більш світле підґрунтя та частково пов’язана з валлійською мовою Cymraeg. Саме поняття “Cynefin” може трактуватися, як “природне середовище”. Так, концепція альбому натякає на нерозривний екзистенційний зв’язок між людиною, її внутрішнім сприйняттям реальності, та природи, що оточує її зовні.

Обкладинку альбому створила львівська художниця Маргарита Вінклер.

Головний задум музикантів полягав у тому, щоб акцентувати увагу на важливості усвідомлення Людиною, як головним персонажем цієї історії, її єдності зі Світобудовою.

Сам гурт працював над альбомом останні чотири роки. До збірки увійшли композиції концертної програми, з якою учасники проекту виступали в різних містах України з 2017 по 2021 рік та який стилістично є продовженням минулих робіт - Quintessence та Heavy Skies.

Слухати реліз: YouTube / Streaming / SoundCloud / BandCamp

The Wicker Man в соц.мережах: Facebook / YouTube / Instagram / Telegram

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: