Поділитися

Сєвєродонецький рок-гурт DISCORDANT SYSTEM презентує свій сінґл "ОРЛАНДО"

Про гурт:

"Discordant System" - формація з міста Сєвєродонецьк Луганської області, четверо людей, що добровільно зачиняються у задушливому підвалі, занурюючись у багаточасові саундскейпові медитації, що межують з жорсткими грувовими зарубами. Здебільшого, музика для них - це процес, а не результат. Бо процес триває перманентно, а результат – то лише миттєвий спалах на шляху.

У витоків команди стояли Кирило Скуридін (гітара) та Микола Бендюк (ударні), згодом до них приєднався брат Миколи, Дмитро Бендюк (гітара), утворивши основний творчий кістяк Discordant System. Олександр Каленюк зайняв місце басиста. Разом вони підготували інструментальний прог-метал альбом "From beyond the fringe" і почали готуватися до запису. Це був 2014-й, і, за відомих обставин, на певний час діяльність гурту припинилася. В 2016-му, вже з новим басистом Едуардом Гончаровим, альбом таки був записаний, але одразу після запису Едуард залишив групу. Наприкінці 2016-го гурт знайшов нового басиста – Володимира Кузнєцова, який згодом також взявся до вокальних справ. З новими і старими речами група відкатала 2017-й рік по локальним фестам та клубам та взялася до нового запису. «Орландо» був випущений в 2018-му і наразі група вже працює над наступним сінґлом, випустити який планує на зламі 2018-2019 років.

Склад:

Кирило Скуридін – гітара

Володимир Кузнєцов – бас, вокал

Дмитро Бендюк – гітара

Микола Бендюк – ударні

 Про реліз:

"Орландо" - це концептуальний максі-сінгл за однойменним романом Вірджинії Вульф. Роман розказує про Орландо, британського аристократа часів королеви Єлизавети Першої, що до свого тридцятиріччя жив чоловіком, а після – став жінкою, якою прожив ще триста років. Це одна з найвідоміших літературних робіт в жанрі "потоку свідомості", і певне, класика феміністичної літератури, що і досі ретельно вивчається дослідниками жіночої літератури та психології статі. Але вона підіймає не тільки питання ґендерної (само)ідентифікації, але й багато інших, зокрема – суб’єктивності сприйняття і формування особистості через погляди інших.

Музично, насправді, «Орландо (чоловік) та «Орландо (жінка)» - це одна й та ж пісня, але зроблена в двох принципово різних аранжуваннях – чоловічому та жіночому, між якими прокладений місток зміни й перетворення. Студійна версія значно відрізняється від живого її виконання – зокрема, до запису долучився електронний музикант Limboid, що зробив клавішні треки до "Орландо (чоловік)" та до "Інтермецо". У жіночий версії співала запрошена вокалістка Наталія Тімченко, декламування в "Інтермецо" та фіналі "Орландо (жінка)" робила акторка Луганського музично-драматичного театру Лідія Назарова. Важливою часткою цього релізу є неймовірна обкладинка й буклет від Катерини Пархоменко - київської художниці і коміксистки.

https://discordantsystem.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/discordantsystemUA/

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: