Поділитися

 (Браян Ламлі – можлива реінкарнація Говарда Лавкрафта)

Браян Ламлі – всесвітньо відомий автор, жоден твір якого не перекладений українською.

Коротенька довідка:

• народився 2 грудня 1937 р.
• найвідоміші твори: серія «Некроскоп», «Міфи Ктулху»
• президент АПЖ – спілки Американських письменників жахів
• тісно спілкувався з Оґюстом Дерлетом, який і спонукав його стати письменником
• нагороджений премією Брема Стокера

Цікаві факти:

Народився через 9 місяців після смерті Г.Ф. Лавкрафта. Множив і поглиблював Усесвіт Ктулху ще до того, як фанфікшен став мейнстрімом.

Ідея найвідомішої серії «Некроскоп» з’явилася внаслідок туги письменника за померлим батьком. Він так волів би ще раз поговорити з ним, що наділив свого героя здатністю спілкуватися з мертвими.

brianlumley.jpg

Секрет майстерності і популярності за Ламлі – це «pretty damn sure»: якщо ти пишеш те, що подобається тобі, це сподобається і публіці; якщо ти ридаєш над своїми історіями, читач теж кинеться за хусточкою. І він впевнений у цьому достобіса. Одначе, важить і «нав’язливо енергійний стиль», безугавна уява, а також армійський вишкіл щодо працездатності (22 роки служби в армії, еге ж).

Ламлі ненавидить писати! Цілими днями він бавиться з домашніми улюбленцями, танцює під Рея Чарльза, гуляє вулицями чи відпочиває на ґанку. Але проходить декілька годин поза комп’ютером з відкритим Word, і певне «збочене чортеня» починає гамселити його мізки, вимагаючи написати бодай декілька сторінок. Ламлі абсолютно не може це контролювати.

Письменника часто звинувачують у тому, що він гойдається між фентезі, фантастикою, жахами, шпигунськими сторі та ще бозна-чим. Ламлі запевняє, що він майстер виключно жахів і радить почитати «Плодове тіло», «Сонце, море і мовчазний крик». Звичайно, вони займають невеличкий процент по зрівнянню з масивом пригодницьких сутичок з вампірами і космічними почварами, але… будь-який жах, створений Ламлі – це найвищий ґатунок.

Не хотів коли-небудь писати про вампірів після того, як прочитав «Я - легенда» Р. Метісона, бо був у святобожому захваті. Але врешті решт за два роки написав три чверті мільйона слів про них у циклі «Світ вампірів».

Топова цитата:

«Наша людська раса - це колонія мурах, містере Ловтон, що населяє мурашник на межі безмежної прірви, яку називають нескінченністю»

А на додаток пропонуємо поласувати олдскульними обкладинками творів письменника.

61XRYFPuIL.jpg

101fb24405a1077cd93154171204ddef.jpg

91brHEjD20L.jpg

imageasset.jpg

22482249772.jpg

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: