Поділитися

З Днем народження, містере Булавкоголовий!

Даґлас «Даґ» Бредлі - англійський актор, що знімається здебільшого в фільмах жахів. Проте справжню популярність актору принесла роль демона-кіновіта Пінгеда/Булавкоголового в серії фільмів жахів «Повсталий з пекла» («Hellreiser»).

Роль Пінгеда дісталася Даґу завдяки шкільній дружбі з Клайвом Баркером, сценаристом і режисером фільму, знятого за його ж повістю «The Hellbound Heart». Інфернальний садомазохістський фільм «Повсталий з пекла» став культовим серед шанувальників горору і породив цілу медіафраншизу.

Афіші фільму цитували знамениту фразу Стівена Кінга: «Я бачив майбутнє жанру горор – і його ім’я Клайв Баркер». Проте не будемо забувати, що заслуга в популярності фільму належить також Даґу, що своєю холодною харизмою породив цілий культ антигероя, який полюбляє роздирати людські тіла гачками.

Бредлі став одним з двох акторів, які зіграли одного й того ж персонажа у восьми фільмах жахів. Першим був Роберт Інґлунд, що втілив на екрані маніяка-садиста Фредді Крюґера.

Варто зазначити, що «Повсталий із пекла» став не єдиною екранізацією творів Баркера, в якій зіграв Бредлі. Він також був задіяний у фільмах «Книга крові» та «Нічний народ».

Привітаємо Даґа зі святом і побажаємо якнайскоріше виправити сумну ситуацію з франшизою «Повсталого з пекла», бо десята частина просто мега-лайняча.


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: