Українська співачка презентувала пісню та кліп, сюжетно надихнуті "Твін-Піксом"

С̶о̶л̶о̶в̶'̶ї Сови не те, чим здаються

Поділитися

Якби Девід Лінч побував у Карпатах, пожив серед місцевого населення, поблукав поміж смерек у передсвітанковому тумані, він би напевно створив щось більш епічне за культовий серіал "Твін-Пікс", який і сьогодні турбує уми любителів загадкового, містичного й моторошного.

Але Лінч - не Михайло Коцюбинський, і натхнення в горах не шукав. Натомість його маґнум-опус відтворив атмосферу віддаленого американського містечка, в якому життя місцевих жителів зазнає глибокого впливу дечого древнього і небезпечного. А також надихнув українську співачку на створення нової пісні.

Львів'янка Христина Соловій, муза якої виросла в прикарпатських краєвидах, виявляється, палка прихильниця творчості Девіда Лінча, і свою нову пісню "Любий друг", а також кліп на неї, створила на основі сюжету "Твін-Піксу".

Кліп містить головні впізнавані атрибути серіалу, як то: Чорний Віґвам, сову, загадкову каблучку із нефритом, а головне - тісний душевний зв'язок між головним героєм та прототипом Лори Палмер у виконанні самої Христини. Власне, на цьому побудовано і сюжет самої пісні.

Як зазначила співачка новинному ресурсу "UA: Суспільне мовлення":

Таємнича атмосфера "Твін-Піксу" Девіда Лінча надихнула мене ще під час створення пісні, у її звучанні і знайшла своє логічне продовження у візуалізації. Рідність душ і їх існування у різних часопросторах тема, яка завжди мене хвилювала. Я певна, що ця історія зрезонує у багатьох душах. Ми не завжди можемо пояснити той дивний зв‘язок, який виникає між різними, на перший погляд, людьми. Шукаємо цьому пояснення, аналізуємо, звертаємось до психологів і різних "відаючих". Існують мрійники, котрі вірять, що ми проживаємо не одне життя і маємо шанс зустріти свою рідну душу.

До офіційної прем'єри Христина інтригувала шанувальників тизерами, які пропонуємо переглянути перед самим кліпом.

Перший тизер

Другий тизер

Що ж, нас тішить захоплення культурних діячів жанровими речами. Очікуємо подібного від колег Христини. Наприклад, інтерпретація "Дитячої гри" від Дмитра Монатіка.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: