Поділитися

 (У Мережу «злили» сюжетні подробиці «Морбіуса»)

У Мережу потрапив можливий сюжет фільму Деніела Еспіноси «Морбіус» із Джаредом Лето в головній ролі, який підтверджує деякі припущення та розкриває кілька цікавих деталей.

Повний опис сцен майбутньої стрічки 11 лютого опублікував користувач Reddit під ніком u/throwaway573726363.

Автор поста зазначив, що не може назвати джерело інформації, однак модератори порталу оцінили інформацію як «правдоподібний витік».

Обережно: можливі спойлери!

Якщо до цього рядка ваш скепсис щодо правдивості такого «витоку» минув і ви не хочете ознайомлюватись зі сценарієм фільму до його перегляду, то ось матеріали до теми, які можна почитати натомість:


Коротко про сюжет:

Головний герой, доктор Майкл Морбіус, від самого дитинства смертельно хворий, але таємничий союзник (який пізніше виявиться головним антагоністом) допомагає йому знайти ліки. Морбіус зважується на радикальні методи – він відвідує печеру в Бразилії, де мешкають кажани-вампіри. Внаслідок зіткнення з цими створіннями Морбіус виліковується, але сам стає вампіром. Він проходить процес виліковування/перетворення, який супроводжується поїданням живого щура (важлива деталь!) і спрагою крові. Далі йдуть сцена битви видозміненого Морбіуса з піратами, описи нестерпної спраги, властивої всім новоперетвореним вампірам, і все в такому дусі.

Із цікавого можна виділити підтвердження тісного зв’язку картини з Людиною-павуком у виконанні Тома Голланда, а також присутність в одному з моментів лиходіїв із минулих фільмів Sony/Marvel, це, наприклад, Карнаж з першого «Венома» і Стерв’ятник із «Людини-павука: Повернення додому».

Рубрика «Для допитливих»:

  • Фільм починається сценою, в якій Майкла Морбіуса нагороджують Нобелівською премією за досягнення в галузі медицини. Однак під час промови доктор втрачає свідомість через важке захворювання – йому залишилося не так багато часу.
  • Флешбек: нам показують дитинство Майкла, над ним знущаються в школі, тому що він не може ходити без милиць. Сутичку перериває Еміль Нікос (Джаред Гарріс), який працює лікарем у школі.
  • Дорослий Майкл спілкується з Нікосом, пояснюючи, що хвороба прогресує. Він підозрює, що довго не протягне, і дякує Нікосу за те, що той усе життя йому допомагає.
  • Флешбек: молодий Майкл у лікарні грає в шахи з Нікосом. Розмова з Нікосом надихає Майкла стати лікарем і знайти ліки від хвороби. Нікос каже, що повинен піти перевірити іншого пацієнта, і далі Майкл продовжує грати сам із собою.
  • Дорослий Майкл у лікарні Нью-Йорка допомагає хворій на рак дівчинці, потім іде приймати медикаменти. Його зустрічає в приміщенні Локсіан Краун (Метт Сміт), якого Морбіус не знає. Краун дає йому візитку і валізку та повідомляє, що може допомогти знайти ліки від хвороби.
  • У наступній сцені дружина Морбіуса Мартіна Бенкрофт (Адрія Архона) коле чоловікові препарати. Той знову пояснює, що йому залишилося недовго.

  • Морбіус і Бенкрофт ідуть до лабораторії. Майкл каже, що йому потрібно спробувати більш радикальний спосіб лікування. Він відкриває валізку, а всередині виявляє мертвого кажана і ніж, що схожий на мачете. Морбіус не розуміє, що відбувається, але вивчає кажана – він виявляється із сімейства вампірів.
  • Коли Бенкрофт іде, Майкл телефонує Крауну і питає про вміст валізки. Краун пояснює, що страждав від тієї ж хвороби і розповідає про загадкову печеру в Бразилії.
  • Морбіус говорить Бенкрофт, що йому потрібно поїхати в печеру, де його можуть вилікувати. Дружина застерігає його, але він не слухає.
  • Ми бачимо Морбіуса на вертольоті, який підлітає до печери. По голосовому зв’язку Краун розповідає вченому, що потрібно робити. Майкл розплачується з екіпажем, йде до входу, ріже руку і прикладає закривавлену долоню до якогось механізму. З печери вилітають кажани, вбиваючи всіх на вертольоті. Майкл втрачає свідомість і зникає.
  • Через якийсь час він приходить до тями, бродить по Бразилії, знаходить вантажне судно, що йде в Нью-Йорк, і там ховається. Починається повільна трансформація у вампіра, під час якої Морбіус з’їдає щура.
  • На судно раптово нападають пірати. Це перша екшен-сцена фільму. Морбіус починає вбивати піратів одного за іншим. Уся сцена показана або в тіні, або від імені окремих героїв. Авторові тексту епізод нагадав кадри з фільмів на кшталт «Чужі», за його словами, сцена виглядає гідно. У кінці Морбіус стрибає з корабля і відпливає.
  • Через якийсь час він приходить до тями в Нью-Йорку, і не дуже пам’ятає, що сталося. Майкл добирається до бару і просить бармена викликати швидку. Протягом цієї сцени Майкл дивиться телевізор, і там з’являється знайомий нам Джей Джона Джеймсон (Джей Кей Сіммонс), який повідомляє про загадкові смерті на вантажному кораблі. У Майкла настає осяяння.
  • Приїжджає швидка, Майкла відвозять туди, де він працює. Він розповідає, що його побили, а милиці вкрали. Всередині він зустрічає Бенкрофт і Нікоса, яким розповідає, що сталося насправді. Він просить замкнути себе, щоби нікому не нашкодити.

  • Жага крові Морбіуса стає сильнішою, вона бере над ним гору. Бенкрофт і Нікос тікають, а сам Морбіус переслідує людину в лікарні, після чого в нього стріляють охоронці. Дружині вдається щось вколоти Майклу і той вирубується.
  • Майкл приходить до тями в лабораторії і виявляє... саркофаг! На ньому лежить записка з написом «Усі відповіді всередині, Локсіас». Майкл відкриває саркофаг і бачить скелет, одягнений у костюм, що повторює вбрання Морбіуса з коміксів. Герой сміється, але потім розуміє, що якось здатен читати слова стародавньою мовою, що покривають саркофаг.
  • Нас знайомлять із Саймоном Страудом (Тайріз Гібсон), який розслідує смерть піратів. Він упевнений, що сталося щось надприродне, але колеги над ним лише сміються. Крім того, Саймон носить механічну рукавичку на правій руці, яка дарує йому суперсилу. Цей пристрій йому зробили в «Оскорп».
  • Морбіус вивчає свої нові здібності – частину з них ми бачили в трейлері.



  • Саймон приходить до Еміля Нікоса і ставить йому запитання про Майкла.
  • Нам показують Крауна в каналізації якоїсь лабораторії. Ми бачимо, що він сильно схуд, а його тіло покривають татуювання. Якоїсь миті він падає на підлогу.

  • На Морбіуса в його лабораторії нападає скелет із саркофага, починається бійка. Автор описує бійку як одну з найкращих сцен фільму – настільки вона божевільна. Морбіус кришить череп скелета, і тоді костюм ніби сам вкриває вампіра.
  • Локсіас піднімається і кидає на себе щось на зразок заклинання. Потім він виходить на залізничну станцію, зупиняє дивними чарами потяг. Тоді він висмоктує життя з усіх пасажирів, після чого стає нормальним – схожим на звичайного Метта Сміта.
  • Локсіас розуміє, що Саймон Страуд може зруйнувати його план, і тому вселяється в Морбіуса, який проникає в будинок Нікоса, де перебуває агент, щоб убити його. Починається бій між Морбіусом і Страудом, в якому випадково гине вчений. Це змушує Майкла отямитись, і він здається.
  • Його відправляють до державної в’язниці Сант-Квентіна, де його сусідом по камері виявляється сам Едріан Тумс/Стерв’ятник (Майкл Кітон), із «Людини-павука: Повернення додому». Він жартує, що «клацання Таноса» скоротило термін ув’язнення на п’ять років.

  • Уночі Морбіус бачить Крауна у вигляді примари, який каже Майклу зустрітися з ним у Нью-Йорку, інакше він уб’є його дружину. Морбіус збирається із силами і втікає з в’язниці, оточений кажанами. Це якимось чином призводить до відключення електроенергії всередині в’язниці, після чого починається бунт. Злочинці на волі.
  • Поки Морбіус розбирається з охороною, Стерв’ятник краде форму одного зі співробітників в’язниці. Тумс дякує Морбіусу за мимовільний порятунок і пропонує вступити в команду, яку він збирає (автор уважає це натяком на «Лиховісну шістку»), але той відмовляється і на супершвидкості переноситься в Нью-Йорк.
  • В одній зі сцен ми бачимо Мака Ґарґіна, він же Скорпіон (Майкл Мандо), який виривається з клітки. З іншої звільняється і Клетус Кесседі, він же Карнаж із першого «Венома» (Вуді Гаррельсон). Автор поста зазначає, що суперлиходій має кращий вигляд, ніж у кінцівці «Венома».
  • Морбіус знаходить Локсіаса Крауна в Нью-Йорку, який розкриває, що він і є скелет у саркофазі, а нинішнє тіло – реінкарнація. Морбіус потрібен Крауну, щоби завершити ритуал вічного життя.
  • Починається битва, здебільшого в повітрі. Автору поста бій нагадав сцени з кінцівки фільму «Хроніка». Морбіусу вдається перемогти Крауна за допомогою... одного з татуювань на тілі супротивника. Воно дає змогу висмоктати життєву силу з Крауна. Після цього Майкл втрачає контроль, стає зростом близько 9 футів (орієнтовно 3 метри) і починає на всіх ревіти. Його заспокоює дружина, і він знову стає нормальним.

  • Морбіус зникає до появи поліції і знімає костюм. Він проходить повз стіни, на якій оголошення про розшук Людини-павука з написом «УБИВЦЯ» – цей момент показали в трейлері. Різниця в тому, що на героєві костюм із «Повернення додому», а не з трилогії Сема Реймі (ймовірно, у фінальній версії картини це виправлять).
  • Фільм завершується сценою похорону Нікоса, де присутні Майкл і його дружина. Страуд спостерігає за ними здалеку.
  • Наступна сцена – Морбіус стрибає по будівлях Нью-Йорка і якоїсь миті приземляється на білборд, на якому зображено Пітера Паркера з написом «РОЗШУКУЄТЬСЯ».
  • Сцен після титрів немає.

Загалом, витік сюжету відповідає інформації, яка з’являлася раніше.


Дата виходу вампірського кінокоміксу «Морбіус» – 30 липня 2020 року.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: