Поділитися

Горор-сай-фай: підбірка прийдешніх науково-фантастичних фільмів жахів

Науково-фантастичний горор - рідкісний звір у кінематографі, а особливо його піджанр - космічні жахи, котрі, здається, виходять усе рідше й рідше. З останніх можна згадати хіба несподіваний "Парадокс Кловерфілда" (2018) Джей Джея Абрамса, який, хоч і не без проблем, зумів закрити його трилогію різнотипних фільмів про "Монстро"; ладно склепаний, та доволі шаблонний космічний трилер "Живе" (2017), якого хибно підозрювали у родинних зв'язках з "Веномом" (останньому б явно пішло на користь мати за собою такий бекграунд) і, прости Господи, "Чужий: Заповіт" (2017). Любителі космічних пригод за останні роки мали можливість насолодитися кількома серіями "Зоряних війн", "Стартреком 3", "Вартовими галактики 2", та фани горору залишаються голодні.

На щастя, 2018-2019 роки вирішили потішити фанів космічного горору аж трьома новенькими проектами.

1. "High Life" - англомовний дебют француженки Клер Дені, з вампіром "Сутінок" Патісоном у головній ролі. Тішить, що молодий актор не зациклився на амплуа героя-красунчика, а береться до складних ролей у серйозних фільмах. Тут він зіграє одного з в'язнів-смертників, які беруть участь в галактичній місії. Це тест, який буде проходити на борту космічного корабля, допоки той не потрапить у електромагнітний шторм. Учасники місії досліджуватимуть деякі аспекти репродуктивності і шукатимуть нові джерела енергії. Серед акторів фільму улюблениця горор-режисерів Міа Гот ("Ліки від щастя", "Суспірія", "Німфоманка"). Прем'єра уже відбулася на фестивалях, по відгуках зрозуміло, що нас чекає справжній арт-гаусний горор.

2. "Перспектива" - реінкарнація короткометражки 2014 року, ще один незалежний горор. Серед основних зірок у касті - Педро Паскаль ("Наркос", "Гра престолів"). Розповість фільм про доньку і батька, які, в погоні за багатством, укладають контракт на видобуток дорогоцінного каміння на іншій планеті. Та посеред іншопланетного токсичного лісу можна наштовхнутись на багато небезпек, одна з яких - інші шукачі цінностей. Батько гине, дівчинка потрапляє у полон до напівбожевільного дослідника і тепер має придумати, як вижити і вирватися з планети. Стрічку можна буде побачити уже цього року, а наразі вона катається фестивалями - збирає позитивні відгуки.

3. "Ночеліт" ("Ті, що летять у темряві") - Netflix, екранізація однойменної повісті Джорджа нашого Мартіна ("Гра престолів"). Зовсім нещодавно вийшов український переклад твору від видавництва КМ-Букс. Наукова експедиція відправляється на межу галактики, щоб вивчати таємничу расу чужинців-мандрівників. Єдиний доступний корабель — це «Ночеліт», повністю автоматизоване судно, капітан якого відмовляється показуватись пасажирам і спілкується дистанційно, навіть після того, як члени експедиції починають гинути одне за одним за нез’ясованих обставин. Прем'єра шоу уже цього року.

4. І бонусом - не космічний, проте біологічний горор "Replicas", де зіграв Кіану Рівз. Науково-фантастичний трилер про талановитого вченого-біолога, який втрачає в автокатастрофі свою сім'ю. Одержимий бажанням повернути близьких, він переступає закони держави, наукової етики і самої природи. Цікавенький проект від Джефрі Начманоффа, який колись давно написав сценарій до апокаліптичного фільму "Післязавтра".

Чекаємо! До прем'єр усіх цих стрічок залишилось зовсім трохи.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: