Роман Стівена Кінґа «Темна половина» отримає нову адаптацію

Режисером виступить Алекс Росс Перрі

Поділитися

 (Роман Стівена Кінґа «Темна половина» отримає нову адаптацію)

Кіностудія Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) працює над новою екранізацією роману Стівена Кінґа «Темна половина».

Як повідомляє Deadline, зйомки доручили Алексові Россу Перрі – відомому американському інді-постановникові.

Тридцятип’ятирічний Перрі насамперед відомий як режисер драм «Її запах» з Елізабет Мосс, «Королева Землі» і «Золоті виходи». Також за його сценарієм створено фільм «Крістофер Робін».

Роман «Темна половина» побачив світ 1989 року і написаний практично «за реальними подіями»: незадовго до написання книги Стівену Кінґу довелося позбутися свого творчого «двійника», Річарда Бахмана.

В основі сюжету історія про письменника Теда Бомонта з Касл-Рока, який у дитинстві пережив операцію з видалення пухлини мозку через внутрішньоутробне поглинання близнюка. Бомонт стає популярним, але не завдяки творам, опублікованим під своїм ім'ям, а завдяки псевдоніму Джордж Старк, під яким він публікує похмурі детективи. Незабаром таємниця псевдоніма виходить назовні, Бомонт розкриває альтер-еґо і символічно ховає літературного двійника – однак той зовсім не збирається залишати Бомонта.

Перша екранізація твору вийшла 1993 року. Тоді режисером стрічки виступив майстер зомбі-горорів Джордж Ромеро. Головну роль виконав Тімоті Гаттон. Однак картина Ромеро провалилася в прокаті – касові збори в $ 10 мільйонів не змогли навіть покрити бюджету в $ 15 мільйонів. Представники MGM уже заявили, що нова кіноверсія «Темної половини» буде свого роду переосмисленням як самої книги, так і попередньої спроби її екранізувати.

До слова, раніше Перрі також оформив співпрацю з Legendary, за якою має написати і поставити екранізацію «Зупинки по дорозі» (Rest Stop) – одного з численних оповідань Стівена Кінґа, яке входить у збірку «Коли впаде темрява». Історія розповідає про ще одного письменника Джона Дикстру, який пише під псевдонімом Рік Гардин.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: