Поділитися

 (Оприлюднили трейлер фільму «Ширлі» з Елізабет Мосс у ролі авторки горорів)

Кіностудія NEON випустила трейлер психологічного трилеру «Ширлі» за мотивами вільного переказу про відому американську письменницю в жанрі жахів, авторку роману «Привиди будинку на пагорбі» — Ширлі Джексон.

Як повідомляє Deadline, трейлер вийшов в п’ятницю, 8 травня.

Режисером стрічки виступила Джозефін Декер, а виконавчим продюсером проєкту — Мартін Скорсезе, «Ірландець» якого отримав 10 номінацій на премію «Оскар». Сценарій написала Сара Ґаббінс.

Авторку горорів втілить зірка «Людини-невидимки» та «Оповідь служниці» Елізабет Мосс. Компанію їй склали Майкл Сталберґ («Фарґо», «Доктор Стрендж»), що зіграв чоловіка письменниці, а також Одесса Янґ («Нація убивць») і Лоґан Лерман (серія фільмів про Персі Джексона).

«Ширлі» — це екранізація однойменного роману американської письменниці Сьюзен Скарф Меррелл, що вийшов у 2014 році.

Дія фільму розгортається в 1960-х роках, після виходу у світ оповідання «Лотерея», одне яке вже принесло письменниці Ширлі Джексон (Елізабет Мосс) широке визнання. Тож головна героїня перебуває в статусі живого класика, однак вона страждає від депресії, алкоголізму там майже не виходить із дому. Письменниця саме працює над своєю новою книгою, коли її чоловік, професор і душа компанії, Майкл Сталберґ запрошує молоде подружжя — свого асистента та його дружину (Лоґан Лерман і Одесса Янґ) — пожити в їхньому домі. Перебування гостей змінює звичайний розклад життя і вносить напругу в стосунках між молодим і зрілим подружжями.

Світова прем’єра картини відбулася в січні 2020 року на американському фестивалі «Санденс», де отримала схвальні оцінки критиків, а режисерка — спеціальний приз журі за вклад в авторське кіно. Також фільм показали на в межах 70-ого Берлінського кінофестивалю.

З огляду на закриття кінотеатрів в усьому світі вихід кінострічки заплановано відразу в цифровому форматі — 5 червня.


Раніше був опублікований перший погляд на «Ширлі» – фільм про авторку ґотичних романів.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: