Готується телевізійна екранізація романа Джона Віндема «Зозулята Мідвіча»

Книга була двічі екранізована під назвою «Селище проклятих»

Поділитися

 (Готується телевізійна екранізація романа Джона Віндема «Зозулята Мідвіча»)

Телекомпанія Sky готує серіал за романом англійського фантаста Джона Віндема «Зозулята Мідвіча» (The Midwich Cuckoos), 1957. За сценарій відповідає Девід Фарр, котрий працював над такими стрічками як «Нічний адміністратор», «Ганна». Його завдання – написати сценарій для восьми серій.

До цього роман було екранізовано двічі – в 1960 році Вольфом Ріллою (через чотири роки зявився сиквел фільму – «Діти проклятих», проте він є вільною інтерпретацією історії, і не пов'язаний із романом Віндема), та в 1995 році Джоном Карпентером. Обидва фільми мають назву «Селище проклятих», причому стрічка Карпентера є римейком.

Роман «Зозулята Мідвіча» оповідає про невеличке селище, мешканці якого зненацька впадають у сон, а прокинувшись, виявляють, що всі жінки репродуктивного віку вагітні. Через дев’ять місяців народжуються 30 дівчат та 31 хлопчик, які мають звичайний вигляд, окрім хіба що дивного кольору очей та волосся. З часом мешканці селища розуміють, що ці діти – небезпечні: вони володіють телепатичними здібностями і можуть контролювати дії дорослих.

Поряд із «Днем Триффідів» роман «Зозулята Мідвіча» вважається одним із найбільш знакових творів Джона Віндема.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: