(«Дорога» Кормака Маккарті: відтепер і в форматі мальопису)
Поділитися

«Чи серцем не жахнуться од ознобу,
бо вже назад немає вороття,
лиш відчайдушно стелеться дорога
несамовитих»
Василь Стус

Французьке видавництво Dargaud анонсувало випуск нового банд десіне «La route» (Дорога) на 29.03.2024 року.

Розробкою БД обсягом 160 сторінок займався Manu Larcenet (сценарій і малюнок). За таку брилу Ману (1969 р.н., а в індустрії мальописів з 1994) взявся вже як слід вивіривши свої сили: це його другий досвід адаптації до БД великого літературного твору. Першим був графічний роман «Le Rapport de Brodeck» (Звіт Бродека)\2015, за однойменною книгою Філіпа Клоделя 2007 року.

Після Бродека автор переключився на яскравість аби не впасти в тугу й непозбувну бентегу, та розбризкав свої фарби й гумор у тритомній серії «Thérapie de groupe» (Груповій терапії)\2020, що розповідає про коміксиста в пошуках натхнення. А потім Ману Ларсене знову звернув на мінімалістичну дорогу.

З анотації «La route»:

«Апокаліпсис стався. Світ спустошений, вкритий попелом і трупами. Серед тих, хто вижив, батько й син блукають дорогою, штовхаючи візок, набитий всяким непотребом, що має допомогти їм у дорозі. Під дощем, снігом і холодом вони прямують до південного узбережжя, боячись, що орди дикунів-людожерів тероризують те, що залишилося від людства. Чи витримають вони свою подорож?»

«У цьому виданні Ману Ларсене створив абсолютно оригінальну, але й абсолютно автентичну адаптацію. Підставляючи свою лінію під слова письменника, ілюструючи мовчання історії, художник зробив темний і захопливий світ роману Маккарті своїм власним. Він перетворив культовий роман на мальопис вражаючої краси, водночас потужний і проймаючий».

З анотації англомовної версії «The Road: A Graphic Novel Adaptation»:

«Ману Ларсене вміло перетворює світ, зображений у стриманій і жорстокій прозі Маккарті, на суворі малюнки чорнилом, які привносять додатковий шар до цієї захопливої історії про родинну любов і людську незламність. Перед смертю Кормак Маккарті (1933-2023) особисто схвалив створення цієї адаптації».

Далі ще дрібка прев’юшних артів:

Нагадаємо, що у 2022 році роман переклало видавництво «Темпора».

Джерела:

https://www.dargaud.com/bd/la-route/la-route-la-route-bda5512960
https://www.amazon.com/Road-Graphic-Novel-Adaptation/dp/1419776770
https://www.actuabd.com/+Manu-Larcenet-reprend-il-la-route+
https://www.amazon.com/Route-%C3%89dition-collector-Cormac-McCarthy/dp/B0CPLDH4CK

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: