"Чужий: Пробудження": як мала завершитись трилогія про андроїда Девіда у Всесвіті ксеноморфів

Рідлі Скотт таки планував зв'язати нові та старі фільми серії

Поділитися

"Чужий: Пробудження": як мала завершитись трилогія про андроїда Девіда у Всесвіті ксеноморфів

У пості присутні деталі сюжетів фільмів "Прометей" (2012) та "Чужий: Заповіт" (2017).

Ох і наламав дров пан Рідлі Скотт. У далекому 2012 побачив світ його "Прометей" - спроба розповісти про зародження раси ксеноморфів, з якими зіткнулася героїня Ріплі у фільмах 1979-1997 років. Фільм був сфокусований на експериментах андроїда Девіда, члена екіпажу корабля "Прометей". Милий робот намагався покреативити, домішуючи в геном товаришів дивну субстанцію, знайдену на незаселеній планеті, таким чином наплодив різних мутантів.

Похожее изображение

Власне, випадкове народження чужого Рідлі Скотт показав нам лише наприкінці. Стрічка була нещадно порізана на стадії постпродакшина, з хронометражу забрали багато суттєвих для сюжету моментів, тож фанати виходили з кінозалів з ошелешеним виглядом.

Яким би не був "Прометей", він започаткував трилогію нових "Чужих". Далі слідувала частина під назвою "Чужий: Заповіт" (2017), у якій ще сильніше відчувалося, наскільки Рідлі Скотту нецікаво знімати наукову фантастику. Тепер пан Скотт хоче бавитися в релігійні притчі про ролі Деміурга та його творіння. Як критики, так і глядачі фільм облаяли, стрічка не виправдала очікувань студії, тож продовження походеньок андроїда Девіда відставили на полицю.

Результат пошуку зображень за запитом "alien covenant two davids"

І ось один із сценаристів, Джон Логан, поділився інформацією про планований триквел. Він мав мати назву "Чужий: Пробудження". За сценарієм творці людської раси, Інженери, розлючені геноцидом, який влаштував на їхній планеті Девід, кидаються навздогін за божевільним андроїдом. Сюжет зводить героїв на планетоїді LV-426 - там, де Ріплі та команда корабля "Ностромо" відшукали яйця з лицехватами. Судячи з усього, у цій сутичці мали загинути усі. Залишився б лише Девідовий монструозний спадок - сформована раса ксеноморфів, якій судилося чекати прибуття корабля "Ностромо" на LV-426. Таким чином третій фільм мав об'єднати приквели з фільмом 1979 року, утворивши єдину сюжетну лінію.

На жаль, чи на щастя Рідлі Скотту не дали зняти це кіно. Проте хто зна, може сюжет "Пробудження" екранізують у прийдешньому серіалі про ксеноморфів від 20th Century Fox.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: