Поділитися

Ґільєрмо дель Торо екранізує легендарні жахастики

Ґільєрмо дель Торо запевняє, що «Страшилки, які потрібно розповідати в темряві» (Scary Stories to Tell in the Dark) будуть близькі до оригінального витвору.

Ті, хто знайомі зі «Страшилками…», стверджують, що їх незабутні, кошмарні ілюстрації карбуються на сітківці надовго.

Серія з трьох книг Елвіна Шварца, випущених в період з 1981 по 1991 роки, глибоко жахала молоді уми й підготувала ґрунт для цілого покоління любителів страшних історій. На тридцятирічну річницю першої публікації збірник вирішили «освіжити» новими ілюстраціями Бретта Гелквіста (замість оригінальних, що створив Стівен Геммелл), що не могло не викликати розбіжностей.

Коли стало відомо, що Ґільєрмо дель Торо буде працювати над фільмом по «Страшилкам...», фанати книги занепокоїлися про естетику кінцевого продукту.

На щастя, редактор новин Birth.Movies.Death Скотт Вомплер у Твіттері задав питання, яке хвилювало всіх шанувальників. А дель Торо своєю простою і несподіваною відповіддю підтвердив, що його фільм віддасть належне приголомшливим робіт Стівена Геммелла.

Scott Wampler ™

@ScottWamplerBMD

«Моє головне питання з приводу «Страшилок, які потрібно розповідати в темряві»: чи планується зберегти вид легендарних ілюстрацій Стівена Геммелла для різних образів у фільмі? Я не розраховую на відповідь @RealGDT»

Guillermo del Toro

@RealGDT

«Так».

У фільмі будуть фігурувати два страшних персонажа зі «Страшилок 3: Нові історії, що холодять ваші кістки» (Scary Stories 3: More Tales to Chill Your Bones): людина-опудало з «Герольда» і дівчинка з «Червоної плями», через яку може розвинутися арахнофобія.

Режисер Андре Овредал (The Autopsy of Jane Doe, TrollHunter) прийняв на себе кермо, а Ґільєрмо дель Торо, будучи продюсером, підігнав сценарій разом з письменниками Деном і Кевіном Гейґеманами.

У акторський склад фільму входять: Зої Марґарет Коллетті (Annie), Остін Абрамс (The Walking Dead), Майкл Ґарза (Wayward Pines), Ґебріел Раш (Moonrise Kingdom), Остін Захюр (Fist Fight), Наталі Ґанчжорн (The Stanley Dynamic).

В офіційному огляді сказано, що в «Страшилках...» мова піде про Стеллі Майклз (Коллетті), дівчину, яка мучиться зникненням її матері в ніч на Геловін. Їй здається, що батько знає про цей випадок більше, але чогось не договорює. Через кілька років Стелла з друзями бере участь в геловінському розіграші, внаслідок якого стається дещо жахливе.

Чи винні підлітки в тому, що сталося? Чи це справа рук мстивого духу — примари жінки, яка переслідує підлітків, коли вони починають розслідувати зникнення кількох дітей? Покаже тільки час. Дата випуску ще невідома, але зйомки в Торонто вже ведуться.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: