Поділитися

Американський фестиваль жахів

14-16 вересня у американському Лексингтоні (штат Кентуккі) відбувся масштабний захід, присвячений жахам, і тільки їм, рідненьким. 

Сотні відвідувачів мали змогу насолодитися лячними пиками, купити мерч, сфотографуватися з косплеєрами та відомими представниками жанру. Так, на заході були помічені зокрема Тобін Белл (Джон Крамер, "Пила"), Кейн Годдер (Джейсон Вурхіз, "П'ятниця 13"), Кассандра Петерсон ("Ельвіра, володарка темряви"), Джонатан Брек ("Джиперс Кріперс").

Про подібні заходи ми поки що можемо лише мріяти, враховуючи те, що жанрова ніша досі зайнята одинаками, а масовий читач кволо орієнтується в літературному світі. Але хтозна, комікси нещодавно вважали дитячою дурнею, а зараз в українському гік-просторі навіть війни конкурентів точаться за право бути в авангарді (але це зовсім інша історія), тому будемо сподіватися, що спільними зусиллями колись вдасться організувати якийсь "Жахофест", "Страходром" чи "Ярмарок жахіть". Для цього треба не так багато - щоб люди читали жахи і писали жахи.

Все буде жахливо!

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: