Поділитися

 («The Thing» повертається!)

Шанувальники жахів знають, що фільм «Щось» («The Thing», 1982) Джона Карпентера і більш рання стрічка – «Щось із іншого світу» («The Thing from Another World», 1951) – це своєрідні модифікації повісті «Хто йде?» («Who Goes There?»), написаного Джоном В. Кемпбеллом-молодшим. Про недолугий приквел 2011 року згадувати не будемо, звісно.
Вперше цей твір було опубліковано в 1938 році у виданні «Astounding Stories of Super-Science». І от виявилось, що існує більш розширена версія цього твору, котра була раніше втраченою!

yZJ0ZpVz79d5nkwI5Pch8wtRabK.jpg

«Щось із іншого світу», 1951

NorrisThing_head_28129__The_Thing_2819822911024x427.png

«The Thing», 1982

Ще у 2018 році письменник Джон Бетанкур повідомив громадськість про наявність нової версії класичної повісті, та про свій намір видати цю книгу під назвою «Крижане пекло» («Frozen Hell»).
За сюжетом повісті «Хто йде?» група вчених знаходить у льодах Антарктики страхітливу інопланетну сутність, здатну змінювати свою форму. Повість була екранізована у 1951 році, але фільм «Щось із іншого світу» не здобув тієї популярності, якою відзначилася стрічка Джона Карпентера «Щось» (1982) - культова робота, яка багато в чому визначила розвиток горору на роки вперед.
Так от, книга Кемпбелла насправді була просто обрізаною версією оригінальної історії, котру треба було скоротити для публікації. Рукопис «Крижаного пекла» десятиліттями був схований від людських очей, але недавно його знайшли.
«Frozen Hell» значно розширює історію «The Thing», оповідаючи передісторію та показуючи більш широкий контекст всесвіту, у якому мерзенна войовнича тварюка тероризує дослідників серед снігів Антарктики.

IMG_20191012_101710.jpg

«Frozen Hell», 1938

«Зйомками зайнялись студії Universal та Blumhouse. Всі дуже схвильовані, - пояснив Бетанкур, доповнюючи раніше опубліковану новину, яка вперше прозвучала від продюсера Алана Доннеса в Facebook минулої п’ятниці.

Доннес повідомив:

«Це офіційно! Я отримав підписаний примірник контракту і перший чек! Тепер я виконавчий продюсер римейка «The Thing», який буде доповненим новими розділами повісті Джона Кемпбелла «Крижане пекло», що була загублена! У нову стрічку увійдуть найкращі моменти зі «Щось з іншого світу» 1951, класичного горору Джона Карпентера «The Thing» та обидвох творів: «Крижане пекло» й «Хто йде?».

Хочеться вірити, що нова стрічка саме доповнить та розширить всесвіт «The Thing», а не стане приводом для фанатів франшизи плюватися отрутою.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: