«Доктор Сон» врятує «Сяйво»: Стівен Кінґ поділився враженнями від нової екранізації

За словами письменника, все, що йому не сподобалося у версії «Сяйва» Кубрика, спокутувано в новій картині.

Поділитися

 («Доктор Сон» врятує «Сяйво»: Стівен Кінґ поділився враженнями від нової екранізації)

Американський письменник Стівен Кінґ заявив, що екранізація роману «Доктор Сон», сиквела «Сяйва», виправила все те, що йому не cподобалось у «Сяйві» Стенлі Кубрика.

Екранізацію книги-продовження «Сяйва» він прокоментував в інтерв’ю Entertainment Weekly. Письменник зазначив, що не хоче сперечатися про те, яким великим є «Сяйво» Кубрика і про свої почуття щодо картини.

«Все, що я можу сказати, то це те, що Майк [Фленеґан, режисер «Доктора Сну»] узяв мій матеріал і створив приголомшливу історію», – заявив Кінґ, зауваживши, що людей, які дивилися цей фільм, по-справжньому «пробрало», як і його самого.

Автор зазначив, що йому було дуже важливо досягти гарного результату під час екранізації сиквела «Сяйва», тому він дуже уважно читав сценарій Майка Фленеґана.

«Я прочитав сценарій дуже ретельно. Тому що я хотів, щоб продовження було хорошим, люди знали книгу «Сяйво», я не хотів облажатися. Мені сподобалися всі його [Фленеґана] фільми, я раніше працював із ним над «Грою Джеральда», – сказав автор.

За словами Кінґа, все, що йому не сподобалося у версії «Сяйва» Кубрика, спокутувано в новій картині.

Нагадаємо, що Кінґ написав продовження до «Сяйва» у 2012 році. Режисер Майк Фленеґан переконав його в тому, що сиквел також потрібно екранізувати.

Режисер зізнався, що він одночасно великий шанувальник і Стівена Кінґа, і картини Стенлі Кубрика. Він розповів, що придумав одну сцену для «Доктора Сну» і описав її Кінґу. Письменник трохи порозмірковував, після чого схвалив його ідею і сказав, щоб той приступав до роботи над сценарієм.

«Коли фільм закінчився і пішли титри, він поклав руку мені на плече і сказав: «Ти чудово попрацював». Я ледь не помер від щастя», – згадав Фленеґан.

Він також пояснив, що головною його метою як фаната обох творців було зблизити дві версії «Сяйва» – оригінальну і екранізацію.

Кінґ прокоментував це так:

«Йому [Фленеґану] вдалося взяти мій роман «Доктор Сон», його продовження, і якимось чином плавно з'єднати його із «Сяйвом» Кубрика. Тож так, мені це дуже сподобалося».

Раніше HBO оприлюднив трейлер мінісеріалу за романом Стівена Кінґа «Аутсайдер»

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: