Відгук з журналі "Кулінарні Традиції" за травень, 2024-го.
Незабутня паста в несподіваному місці: "Ex Oblivione" поблизу Тухлі
Дорогою до чарівних Карпатських гір, неподалік від села Тухля, я натрапив на невеличке придорожнє кафе під назвою "Ex Oblivione". Зовні воно виглядало як забута перлина: маленьке, старе, збудоване з дерева та каменю. Внутрішній інтер'єр нагадував про минулі часи. Старі столи були дещо незручними і хиталися, адже одна з ніжок у них була коротшою за інші. На стінах висіли великі картини Карпатських гір, додаючи атмосферності, але поруч з ними дивно виглядали недоречні різдвяні гірлянди, які, здається, залишилися тут з минулого свята.
Людей у кафе було небагато, що створювало відчуття спокою та затишку. Можливо, в лижний сезон тут більше відвідувачів, але зараз це місце здавалося прихованим від очей туристів.
Замовивши пасту з грибами, я не очікував нічого особливого. Сама паста була досить звичною: правильно приготована аль денте, без надмірних прикрас чи вишуканих інгредієнтів. Вона слугувала простим тлом для головного героя страви.
І цим героєм стали гриби та грибний соус. Я не зміг визначити, які саме гриби були використані в цій страві, проте їхній смак був надзвичайно смачним. Вони мали унікальний аромат і текстуру, що відрізнялися від будь-яких грибів, які я куштував раніше. Можливо, це були рідкісні місцеві види, зібрані в навколишніх лісах.
Грибний соус теж був незвичним, але його смак був просто неземним. Кремовий, насичений, з нотками, які важко описати словами, він об'єднував усі компоненти страви в ідеальну гармонію. Це був той випадок, коли соус не просто доповнює страву, а стає її душею.
Обслуговування було простим, але щирим. Персонал, хоча і небагаточисельний, був уважним та дружнім. На моє запитання про види грибів вони лише загадково посміхнулися і сказали, що це секрет шеф-кухаря.
У підсумку, "Ex Oblivione" — це більше, ніж просто придорожнє кафе. Це місце, де простота поєднується з досконалістю смаку. Хоча інтер'єр може здатися застарілим, а меблі — незручними, справжня магія тут відбувається на кухні. Рекомендую всім, хто подорожує до Карпат, зробити зупинку в цьому затишному куточку та насолодитися їхньою незвичайною пастою з грибами. Ця страва варта того, щоб заради неї відхилитися від звичного маршруту.
Юліан Круча
Вирізки з особистого записника Юліана Кручі
10 травня
Сьогодні відвідав "Ex Oblivione". Чудовий досвід. Чисто випадково натрапив на це місце, їхав у Тухлю по роботі. Не знаю, як мені так пощастило, але я натрапив на шикарне блюдо, а саме пасту з грибами. Це навіть диво, що саме її я обрав, бо у меню було стільки цікавих позицій, деяких назв, попри те, що я кулінарний критик, навіть не чув. Тому для мене залишається загадкою, як мої очі натрапили саме на цю позицію. Буду вважати це Божим провидінням, адже ця страва — справжній шедевр.
По приїзду планував поспати, адже відчував себе втомленим, проте, прибувши у готель, не зміг заснути. Думав про цю шикарну пасту. Є у цьому соусі щось особливе. У мене давно не було настільки позитивних емоцій. Я буквально заведений ще раз відвідати цей заклад і спробувати усе меню.
11 травня
Вчора заледве заснув, все мріяв, як ще раз потраплю у "Ex Oblivione". Це чудове відчуття, коли з нетерпінням очікуєш наступного дня і через це приємне очікування не можеш заснути.
Прибув сюди з самого ранку. Крім мене, людей не було. Обслуговувала мене та сама офіціантка, що і минулого разу. Така худа і дрібна, вона виглядала вкрай втомленою.
У неї був якийсь хворобливо-жовтий відтінок шкіри і жахливі зуби.
Підозрюю варіантів власників не багато, бо я б на їх місці швидко позбувся такої потвори.
Дівчина Ще й дивно відреагувала коли я запитав її про те, чи вона куштувала цю божественну пасту з грибами — просто залишила меню і втекла. Мабуть, соромиться власного вигляду, бідолаха.
Сьогодні спробував інші страви: вареники та курячий бульйон. Було доволі непогано, проте явно не дотягувало до рівня пасти з грибами. Мабуть, повернусь сюди на обід.
***
На обід замовив паприкаш з куркою та, звісно ж, бограч. Сьогодні завітав до ресторану і вирішив спробувати бограч та паприкаш. Знаєте, страви були цілком нормальні — нічого поганого, але й нічого особливого. Смакували як звичайні тушковані м'ясні страви, без якоїсь особливої "родзинки". Не можу сказати, що залишився в захваті, але й розчарування не було. Просто додам собі до нотатника, що наступного разу варто спробувати щось інше з меню.
Ніщо з вищезгаданого не дотягує до грибної пасти.
***
Думав замовити грибну пасту на вечерю. Зрештою відмовився від цієї задумки, вирішив перенести на завтра або післязавтра. Є навіть певний страх, що цього разу страва не буде настільки смачною, як мені це здалося, коли я куштував її перший раз.
Сьогодні вирішив продовжити кулінарну подорож Закарпаттям і спробував чабанський борщ та реплі з маком.
Чабанський борщ: ось це було справжнє відкриття! Насичений, ароматний борщ з бараниною та квасолею. Баранина додала страві особливої глибини смаку, а квасоля зробила її ще більш ситною. Спеції були ідеально збалансовані, нічого зайвого. Після такої тарілки відчуваєш справжнє задоволення і тепло. Відчувається, що рецепт пройшов через багато поколінь і зберіг свою автентичність.
Реплі з маком: виявляється, що це традиційний десерт, щось на кшталт вареників з маком та медом. Ніжне тісто, щедро начинене ароматним маком, полите медом — просто смакота! Ці вареники нагадали мені дитинство і домашню випічку бабусі. Неможливо було зупинитися після першого шматочка. Легкий, але водночас насичений десерт, який ідеально завершив обід.
Загалом, сьогоднішній візит залишив багато позитивних емоцій. Ці страви точно варті того, щоб повернутися за ними знову. Потрібно буде ще раз навідатися і дізнатися, які інші скарби приховує це меню.
12 травня
Не стримався та поїхав у кафе з самого ранку. Знову обрав пасту з грибами. Чорт забирай, як же це смачно! Я просто зобов'язаний написати про конкретно цю страву статтю. Це щось надзвичайне. Мені здається, що цього разу блюдо вийшло навіть смачніше, ніж першого разу.
Що цікаво, не можу зрозуміти, що саме надає страві цього багатства смакової палітри, цих несподіваних відтінків смаку, цих відмінних ароматів. Мабуть, варто спитати у шефа, якщо, звісно, у цьому придорожньому кафе є така посада.
Ідея для реалізації: взяти інтерв'ю у працівників кухні.
13 травня
Надіслав в редакцію коротку рецензію на місцевий діамант та головного героя моїх сновидінь — пасту з грибами. Звучить кумедно, проте страва дійсно снилась мені сьогодні.
Прокинувся з шаленим бажанням з'їсти її. Втім, мабуть, сьогодні утримаюсь.
Потрібно нарешті розпочати те, заради чого я приїхав. Тому на сьогодні домовився про інтерв'ю з бабою Стефою, вона має розповісти секрети традиційного тухлянського баноша.
***
Інтерв'ю пройшло не найкращим чином. Я щось постійно відволікався, думав про своє. Мабуть, потрібно буде якось незабаром взяти кілька днів відпустки.
Ну, як мінімум, я маю запис усього, що відбувалося. Дедлайн до 16-го, щоб закінчити статтю. Запланував візит до баби Ядзі та вуйка Семена на завтра та післязавтра відповідно.
Поки що зірка статті, тухлянський банош, мене розчаровує. А може, то баба Стефа не найкращий кухар.
Якщо говорити про страву, то це доволі прісно, нічого особливого, я б навіть не сказав, що є сильна відмінність від звичного баноша. Знову доведеться вигадувати та прикрашати. Чого тільки не зробиш заради уваги коханих читачів.
14 травня
Прокинувся якийсь розбитий. Мабуть, багато крутився уві сні. Відчував себе так, наче найближчими днями занедужаю.
Щоб бодай якось себе підбадьорити, навідався в "Ex Oblivione". Паста з грибами, схоже, має ще й лікувальні властивості, адже поївши, я зразу почав відчувати себе краще.
Втім, інтерв'ю з бабою Ядзею таки скасував. Не хотілось мені вже до неї йти, хоч дедлайни і підгоряють. Окрім того, якщо я дійсно занедужав, то міг би заразити стареньку.
Окрім того, завжди є можливість щось вигадати.
15 травня
Відвідини вуйка Семена закінчились не найкращим чином. Можна сказати, що ми посварились. І через що?
Загалом, спочатку все йшло нормально: цей кремезний пан готував банош, розповідав про особливі приправи, які він додає всередину та як їх добуває.
А потім чорт дьорнув мене за язик запитати, чи куштував він грибну пасту у "Ex Oblivione".
Чоловік відразу похмурнів і, здається, почав мене кепкувати з мене, бо задав мені таке саме питання мені. Коли ж я відповів ствердно, він почав лаятись та вивів мене з будинку.
Ми ледь не побились.
Таке похмуре закінчення дня потрібно було якось загладити. Пішов у кафе та ще раз насолодився цим відмінним блюдом, яке сьогодні ледь не призвело до конфлікту.
Здається, з кожним разом страва смакує лише більше.
Так можна і залежним стати.
16 травня
Довелося збрехати редакторам. Сказав, що вже маю статтю про банош. Насправді я ще навіть не починав.
Сьогодні зранку знову почувався погано, окрім звичних симптомів ще чомусь почали німіти ноги. Щось на кшталт легкого поколювання, так наче тисяці комарів заглибили свої хоботки у мої ноги і потрохи смокчуть кров. Можливо, це щось на погоду, адже вже котрий день хмариться. Відчуваю, що рано чи пізно буде страшна буря.
Моя улюблена офіціантка, схоже, працює без вихідних. Сьогодні ця потвора нахабно огризнулась до мене, сказала що мені краще забиратись звідси. А я всього-на-всього попрохав організувати для мене зустріч з кухарем, що готує це шикарне блюдо.
Взагалі, я гадаю власникам цього кафе ще потрібно повчитись маркетингу. Справа в тому, що блюдо що повинно бути ізюминкою, коронною стравою цього місця, розміщене в самому низу меню, так що його навіть важко помітити. Ще раз дякую щасливому провидінню, що не дало мені пропустити це блюдо.
17 травня
Телефонували з редакції дев'ять разів. Трубки не брав. Лячно.
До того всього я ще й прокинувся знову розбитий. Мабуть таки справді захворію. Окрім оніміння, почався свербіж. Розчухав руки та ноги до крові. Але це не допомагає. Свербить так, наче щось поселилося під моєю шкірою і намагається вибратись. -Сподіваюсь не так почуваються вагітні.- (Перекреслено)
Прочитав у інтернеті, що це може бути короста. Сподіваюсь, що то просто алергія.
Заїв власний стрес пастою з грибами. Зрештою — їсти, це те, що у мене виходить найкраще.
Повернувся у готель. Мені повідомили, що від завтра кімната у якій я проживаю — заброньована. Клята Тухля геть не привітна.
Ноги самі понесли мене у “Ex Oblivione”. Знову замовив грибну пасту, чекаю поки принесуть. Фінанси вичерпуються. Сумно, проте схоже, що незабаром доведеться повернутись до звичного життя.
Е-мейли, надіслані на електронну пошту ykrucha@gmail.com:
Від: <cultradredaction@gmail.com>
Шановний Юліане!
Ми дуже стурбовані тим, що не можемо зв'язатися з вами протягом останніх двох днів. Сподіваємося, що з вами все гаразд.
Нагадуємо, що ваш репортаж з Тухлі мав займати значну частину наступного випуску журналу. Будь ласка, зв'яжіться з нами якомога швидше та повідомте про стан матеріалу.
З повагою,
Редакція
Надіслано: 17/05/2024, 16:43
Від: <cultradredaction@gmail.com>
Шановний Юліане!
Ми серйозно стурбовані вашою відсутністю на зв'язку. Ми зв'язалися з готелем, де ви зупинялися, і нам повідомили, що ви вчора виписалися. Будь ласка, негайно повідомте нам про своє місцезнаходження та стан вашого репортажу.
Ваш матеріал мав зайняти значну частину наступного випуску журналу "Кулінарні Традиції", і затримка може спричинити серйозні проблеми для всієї редакції. Якщо ми не отримаємо від вас відповіді найближчим часом, нам доведеться вжити подальших заходів.
З повагою,
Редакція
Надіслано: 18/05/2024, 12:17
Звіт про візит пацієнта
Пацієнт: Юліан Круча
Місце: Місцева лікарня, Тухля
Дата: 18 травня 2024 року
Час візиту: 11:11
Скарги пацієнта:
Пацієнт звернувся зі скаргами на постійний свербіж, який спричинив розчухування шкіри рук і ніг до крові. Інших симптомів не зафіксовано. У розмові пацієнт зазначив, що відчуття свербежу зʼявилось недавно й щодня посилюється. Є ймовірність психосоматичної природи скарг.
Обстеження:
● На руках і ногах пацієнта помітні свіжі розчухані ділянки шкіри.
● Шкіра навколо ран має легке почервоніння, ознак інфікування не виявлено.
● Загальний стан задовільний, температура тіла нормальна, слизові оболонки чисті.
Рекомендації для полегшення свербежу:
Наносити на уражені ділянки шкіри заспокійливі креми або мазі, які містять гідрокортизон (1%), після консультації з лікарем.
Використовувати антисептичні засоби для обробки ран (хлоргексидин або перекис водню).
Призначення:
● Антисептик для обробки ран.
● Крем для зменшення свербежу.
Підпис:
Лікар: Орест Зелений.
Поліцейський рапорт
Дата: 18 травня 2024 року
Час складання рапорту: 14:30
Місце події: м. Тухля, вул. Джерельна, 58 (поблизу кафе "Ex Oblivione")
Складено: ст. лейтенантом поліції Петренком О.М.
Опис події:
18 травня 2024 року о 12:45 до відділення поліції м. Тухля надійшло повідомлення про бійку між двома громадянами біля кафе "Ex Oblivione". На місце події виїхав патрульний наряд.
По прибутті на місце було встановлено, що між громадянами Юліаном Кручею, 1995 р.н., та Іваном Каркосенком, 1978 р.н., виник конфлікт, який переріс у фізичне протистояння.
Обставини події:
За словами свідків та учасників події, конфлікт розпочався після того, як Юліан Круча, журналіст і кулінарний критик, звернувся до Івана Каркосенка, шеф-кухаря кафе "Ex Oblivione", з проханням дати інтерв'ю. Іван Каркосенко відмовив у наданні інтерв'ю без пояснення причин.
Після відмови між ними виникла словесна перепалка, під час якої Юліан Круча втратив самовладання і першим застосував фізичну силу, штовхнувши Івана Каркосенка. Між громадянами зав'язалася бійка, яку зупинили працівники кафе та випадкові перехожі.
Учасники події:
1. Юліан Круча — журналіст, проживає за адресою: м. Львів, вул. Мистецька, 12. Паспорт серія АА №163461.
2. Іван Каркосенко — шеф-кухар кафе "Ex Oblivione", проживає за адресою: м. Тухля, вул. Лісова, 8. Паспорт серія АА №654646.
Постраждалі та свідки:
● Фізичних ушкоджень, що потребують медичної допомоги, учасники не зазнали.
● Свідки події: працівники кафе та перехожі (дані свідків додано до матеріалів справи).
Дії поліції:
● Проведено опитування учасників та свідків події.
● Юліану Кручі роз'яснено неправомірність його дій та попереджено про відповідальність за хуліганство.
● Іван Каркосенко відмовився від написання заяви та висування будь-яких обвинувачень проти Юліана Кручі.
Висновки:
Оскільки потерпілий Іван Каркосенко відмовився від висування обвинувачень, матеріали справи будуть збережені у відділенні поліції м. Тухля для можливого подальшого реагування у разі повторення подібних інцидентів.
Підпис: ст. лейтенант поліції Петренко О.М.
Розшифровка голосового повідомлення, адресованого Семену Паньківу від Юліана Кручі 18/05/2024, 18:51:
Привіт! Слухай, можеш прикрити мене на кілька днів у редакції? Я знайшов справжню перлину! Ти читав мою останню статтю про грибну пасту, правда? Це справжнє відкриття! Я буквально їм її щодня і не можу зупинитися.
Загалом, я переїхав до хостелу ближче до "Ex Oblivione". Уяви, вночі була дуже сильна гроза, а зранку стояв такий густий туман, що буквально нічого не видно далі витягнутої руки. Але, попри все, я майже навпомац добрався до "Ex Oblivione", наче Тесей за ниткою Аріадни.
Я хотів взяти інтерв’ю у кухарів, але все пішло не за планом. Спробував пробратися на кухню, але їхній шеф Іван буквально викинув мене на вулицю, як паршиву собаку. Потім приїхала поліція. Довго розбиралися, але, зрештою, це навіть пішло на користь, бо ми з Іваном розговорилися. Я розповів йому, як сильно мені подобається їхня грибна паста.
І слухай, що він мені відповів! Іван запропонував допомогти у приготуванні цієї страви. Тобто, по-перше, я дізнаюсь рецепт цієї шикарної пасти, а по-друге, зможу написати ще одну велику статтю про цю страву.
Але це ще не все. Найкраще, що Іван запропонував мені пожити у них! Це, за його словами, допоможе йому розширити грибне меню. Я в захваті, адже гриби, приготовані у цьому закладі, виходять надзвичайні. У мене таке відчуття, що це буде фурор. Можливо, колись це кафе навіть отримає зірку Мішлен.
Стаття з онлайн-видання "Львівські Хроніки", 21 травня 2024-го.
Слідами зниклого кулінарного критика
Львівський кулінарний критик та журналіст Юліан Круча, відомий своїми гучними статтями та несподіваними кулінарними одкровеннями, зник у Тухлі при загадкових обставинах. Останній слід веде до ресторану "Ex Oblivione".
Круча, за словами очевидців, прибув до Тухлі кілька днів тому, захоплений ідеєю написати статтю про традиційний тухлівський банош. Однак його увагу привернув загадковий ресторан, прихований у гущавині лісу. Подейкують, Юліан був у захваті від грибної пасти закладу, що межує із кулінарним одкровенням.
Останній раз його бачили на порозі "Ex Oblivione". Очевидці розповідають про бурхливу суперечку між Юліаном та шефом Іваном, яка, за їх словами, завершилася тим, що Іван буквально "викинув" гостя надвір. Невдовзі на місце прибула поліція, проте справу швидко закрили так як шеф відмовився висувати звинувачення.
Юліан мав повернутися до Львова наступного ранку, але так і не з’явився. Телефон мовчить, багаж залишився у хостелі.
Місцеві жителі шепочуть про прокляття тухлівського лісу, де, за легендою, давні опришки ховали скарби й душі тих, хто намагався їх знайти. Інші пов’язують зникнення із самим "Ex Oblivione", назва якого перекладається як “Із забуття”.
Автор: Аліна Веремій, спеціально для “Львівської Хроніки”
Запис з особистого щоденника Івана Каркосенко:
Сьогодні на кухню увірвався черговий поціновувач тіста з грибами. Я збирався вигнати його, адже йому ще занадто рано бути за стіною. Окрім того, запас грибів досі великий.
Виявилося, однак, що цей пан — кулінарний критик. Він надав мені ідею, яку я не міг викинути з голови: ідею про масштабування, розширення грибного меню, а, можливо, навіть відкриття ще одного закладу. Такі перспективи зваблюють.
Окрім того, він, здається, успішно завершив симбіоз із Богом, попри невелику кількість причастя.
Уривок з книги "Codex Mycorum Occultorum"
"Скрижалі Мікотарга"
Про початок симбіозу
Воістину величний є Мікотарг Спріорум, Бог-полонитель, котрий проростає в крові й плоті. Хто забажає з’єднати свою долю з його істотою, нехай споживе лише дрібну частку тіла його плодових, бо надмірне знищить його тіло, як вогонь пожирає сухе дерево. Малими порціями приймай його, щоб стати частиною його сили, й відкриються тобі двері до глибшого розуміння всесвіту.
Про залежність
Та знай, що як Бог входить у твою плоть, так і твоя душа прагнутиме його більше. Адже Бог не лише всемогутній, а й до нестями смачний. Легкість і міць прийдуть із ним, але і спустошення слідом за ними, що змусить тебе знову й знову шукати його ласки. Та не страхайся того, бо так укорінюється у тобі його велика суть.
Про свербіж плоті
Через три місяці, чи сім тижнів, чи дев’ять днів від першого споживання, ти відчуєш свербіння під своєю шкірою. Не май страху, бо це Мікотарг простягає свої корені в твоєму тілі, обіймаючи тебе як свого обранця. У терпінні носи його, бо через це приходить велике злиття.
Про проростання нових тіл
Коли забажаєш поділитися силою бога з іншими, знай: для того, щоб пробудити його нове життя, тебе слід помістити в теплу воду, насичену дарами землі. Нехай вода огорне тебе, а тепло розбудить його в тобі. І тоді крізь твою плоть проростуть гриби, даруючи нові тіла для Бога.
Про зрізання його плодів
Плоди, що з’являються на шкірі твоїй, не завдають болю, бо Мікотарг не бажає своїм носіям страждань. Їх слід зрізати дбайливо, як садівник знімає стиглий врожай. Ці гриби можна передати тим, хто прагне з’єднатися з Богом, бо він бажає лише множення свого племені у світі.
Про його сутність
Запам’ятай, о шукач: Мікотарг не є руйнівником, а є тим, хто дарує вічну насолоду. Через нього ти стаєш частиною великого кола життя, пов’язаного незримими нитками коренів. І через тебе він проростає у світі, несучи свою волю й даруючи щастя тим, хто страждав у плоті.
Так написано це для тих, хто шукає мудрості та сили в коренях та спорах великого Мікотарга. Нехай знайдуть вони гармонію, але не забувають про ціну.
Кулінарна книга родини Каркосенко, 6.
Тісто з грибами
Інгредієнти:
● Для тіста:
○ 2 жмені пшеничного борошна
○ 2 яйця
○ Півсклянки води
○ Щіпка солі
● Для грибної начинки:
○ Дві грибні шапочки, одне грибне стебло
○ 1 велика цибулина
○ 2 зубчики часнику
○ 3 столові ложки масла або смальцю
○ Півсклянки густої сметани
○ Сіль та чорний перець
○ Жменя свіжої зелені (петрушка або кріп)
Приготування:
1. Приготування тіста:
○ Висипте борошно на чисту поверхню горою, зробіть в центрі заглиблення.
○ Додайте в заглиблення яйця, воду та щіпку солі.
○ Повільно замішуйте тісто від центру до країв, поки воно не стане однорідним і еластичним.
○ Накрийте тісто чистою полотняною серветкою і дайте йому відпочити протягом півгодини.
2. Підготовка грибів:
○ Зріжте гриби з тіла прислужника. Ріжте попід шкіру, не залишаючи ніжки, проте намагайтеся не поранити людину. Таким чином новий гриб виросте скоріше.
○ Промийте гриби під водою.
3. Приготування грибної начинки:
○ У великій пательні розтопіть вершкове масло або смалець.
○ Додайте цибулю та смажте до прозорості.
○ Додайте часник і смажте ще хвилину.
○ Покладіть гриби до пательні, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина.
○ Додайте сметану, сіль та перець за смаком.
○ Продовжуйте тушкувати ще 5-7 хвилин на повільному вогні.
○ Зніміть з вогню і посипте подрібненою зеленню.
4. Формування страви:
○ Розкачайте тісто тонким шаром за допомогою дерев'яної качалки.
○ Наріжте тісто на довгі тонкі смужки або квадратики — за вашим бажанням.
○ У великому казані закип'ятіть воду, додайте щіпку солі.
○ Опустіть тісто в киплячу воду і варіть до готовності, поки воно не спливе на поверхню.
○ Відкиньте відварене тісто на решето, щоб стекла зайва вода.
5. Подача:
○ Змішайте відварене тісто з гарячою грибною начинкою.
○ Викладіть страву на глиняні тарілки.
○ За бажанням можна додати ще ложку сметани зверху та посипати свіжою зеленню.
Вивіска біля вокзалу у Тухлі:
Шановні гості!
Раді повідомити вам приємну новину: заклад "Ex Oblivione" розширює своє грибне меню!
Відтепер у нашому кафе ви зможете насолодитися новими стравами з особливих грибів, зібраних у найпотаємніших куточках Карпатських гір. Наші майстри кухні підготували для вас рецепти, які поєднують давні традиції та неповторний смак карпатської природи.
У новому грибному меню:
● Грибний суп "Таємниця Карпат" — насичений ароматами гірських легенд.
● Гриби, вирощені з турботою про людину, тушковані в сметані — ніжні та соковиті, з додаванням запашних трав.
● Запечені гриби "Дари гір" — під хрусткою скоринкою з домашнього сиру.
Скуштуйте страви, що поєднують у собі силу природи та тепло людських сердець.
Завітайте до "Ex Oblivione" та відкрийте для себе унікальні смаки наших нових страв. Нехай загадковість Карпатських гір та гостинність нашого закладу зроблять вашу подорож незабутньою!
Чекаємо на вас за адресою: Старий шлях на Тухлю, придорожнє кафе "Ex Oblivione".
До зустрічі в "Ex Oblivione"!