Випадкові Перехожі

Я живу в невеличкому селі з населенням не більше ніж у дві тисячі чоловік. Нам з друзями часто доводиться повертатися, через деяких справи, зі школи вже на заході сонця, в цей час на вулиці майже нікого немає. Той жаркий весняний день був не винятком. Ми йшли одні по дорозі додому, Ден про щось дуже голосно розповідав, а Нік щось жував. Нічого незвичайного.

Раптово Ден замовк, зупинився і показав кудись вдалечінь. Ми незабаром теж це побачили. За кілометр від нас, на горизонті, виднілася якась біла фігура, схожа на людину. Її кидало з боку в бік і її руху були схожі на танець. У страху ми зупинилися і не знали, що робити, поки колективно не вирішили обійти це.

Щоб потрапити додому іншим шляхом, нам довелося пройти зайвий кілометр  лісом. Вокуг все тріщало, шаруділо, в цілому видавало неприємні звуки. Всю дорогу ми йшли мовчки, поки не вийшли нарешті до будинків.

Нік сказав, що це була біла істота людського зросту з довгими кінцівками. Дену здалося, що це дуже висока жінка з довгим чорним волоссям, одягнена вся в біле. Я звернув увагу на її рухи: вона ніби танцювала і ходила з боку в бік.

Всі зійшлися на тому, що це була людина в білому костюмі - вірніше ми так себе заспокоювали. Незабаром ми розійшлися по домівках, перед цим домовившись на наступний день обов'язково піти в школу разом іншою дорогою. Вдома мене чекав неприємний сюрприз: батькам терміново знадобилося виїхати на роботу на пару днів, тому вдома я залишався один.

Щоб заглушити смутні думки, я до пізна дивився телевізор і включив світло у всьому будинку, навіть в гаражі. Десь до пів на другу ночі я вже заспокоївся, вимкнув всюди світло і ліг спати. Я вже засинав, як телефон подзвонив. Довелося спускатися темними коридорами на перший поверх.

- Ти мене чуєш? Це я, Нік.

Голос Ніка тремтів.

- Так, чую.

Через те, що цілий вечір я голосно дивився телевізор, то навіть не помітив, як пішов дощ.

- Я його бачу. Він стоїть перед моїм вікном.

- Що?

- Ні, не стоїть. Він рухається, він танцює. Його кидає з боку в бік.

Телефон стояв в коридорі, до вимикача було далеко, тому я стояв посеред першого поверху в повній темряві.

-  ... Про що ти говориш, я не ... Не розумію.

- Він дуже високий, і весь білий - як ми і припускали ...

- Невже ти говориш про ...

- Так.

За вікном пролунав грім.

- Як прийшов додому, то ніяк не міг перестати думати про нього. Хотів зачинити і ось ...

- Нам потрібно викликати поліц ...

- Ні! Воно йде сюди!

Після цієї репліки блиснула блискавка, освітило все приміщення. У відображенні дзеркало на секунду я зміг побачити своє перелякане обличчя, потім все знову занурилося в пітьму.

- Воно не йде! Воно перейшло на біг! Воно нессется з величезною швидкістю до мого дому!

Я був так наляканий, що не міг вимовити і слова.Когда я хотів відповісти, Нік продовжив.

- Воно майже біля дверей ...

Я притулився до стінки і сповз по ній, у мене тремтіли руки.

- Воно тарабанить в двері. Дуже голосно. Мені здається, батько прокинувся і зараз піде відчиняти двері. Може йому сказати? Що я йому скажу ... Як же мені страшно, Господи, Господи допоможи, допоможи будь ласка, врятував ...

Почувся якийсь шум, навіть гуркіт. Було схоже на те, що хтось дуже голосно піднімався по сходах, потім грюкнули двері. І мовчання. Гробова тиша. Лише чути, як таранабіт дощ по моїх вікнах. Я набрався сміливості і запитав.

- Нік, все в порядку?

Тиша. Не чутно ні гуркоту, ні тупоту,ні Ніка.

- Нік?

З того боку все ще було глухо. За вікном знову блиснула блискавка. Мені здалося, що хтось взяв трубку.

- Нік, це ти, Нік?

- Він мертвий, придурок!

        

 


Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Мо́лоха
Історія статусів

22/04/20 00:58: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап