У темряві чутно лише...

     Ця історія сталася, коли мені виповнилося 12 років. Тоді ми переїхали з однокімнатної квартири в двокімнатну. З тих пір у мене з'явилася своя кімната - важливий атрибут кожного підлітка. Єдине що, тоді у мене був сильний страх темряви, тому перші ночі в моїй кімнаті проходили бентежно - мені весь час чувся якийсь звук. Неначе хтось стукає зубами. Батьки списували це на мою бурхливу фантазію.

    Одного разу вночі, майже заснувши, я почув чийсь голос. Пристав з ліжка, прислухався.

    - Ти не спиш? - сказав хтось.

    Я озирнувся. Голос виходив через двері в мою кімнату.

    - Я знаю, що ти щоночі не спиш.

    Було так темно, що я ледве міг розгледіти одвірок.

    - Адже я за тобою стежу.

    Мені стало погано, у мене закрутилася голова і я відключився. Прокинувся я вже пізно вранці, коли мене  розбудила мама. З самого дитинства я цим страждаю: падаю в обморок, коли сильно хвилююся. Той дивний голос я списав на сон, а до вечора цей уривок у мене повністю вивітрився з голови.

    Наступної ночі я знову не міг заснути.

    - Знову не спиш?

    Я впізнав його. Цей голос. І відразу ж все згадав.

    - Я теж не можу заснути. Як і ти, щоночі.

    Я зістрибнув з ліжка і подивився в бік дверей. Як і раніше - нічого не бачив.

    - Ой, ти прокинувся? Вибач, не хотів тебе будити.

    - Хто ти?

    - Мені потрібна допомога. Впусти мене. Будь ласка.

    - Що?

    - Вони сверблять. Дуже сильно сверблять ... Впусти мене. Прошу.

    Мені стало дуже страшно, я забився в кут на своєму ліжку і накрився ковдрою.

    - Як же сверблять ... Відчини двері. Трохи. Зовсім трохи.

    Я закрив вуха, що б не слухати цей голос. Про себе я благав, щоб він пішов. Але він нікуди не збирався. Він так само стояв за дверима і продовжував говорити. Продовжував просити відкрити двері. Так тривало до того моменту, поки я знову не відключився.

    Вранці я розповів батькам про цей випадок, але вони мені не повірили і порахували це за мою фантазію. Голос не з'являвся ще, як мінімум, 4 дні, і звуків, які були схожі на клацання зубів, я теж не чув. Тому теж змирився з тим, що це поганий сон.

    Через тиждень після цього батьки на всю ніч поїхали до бабусі, тому мені довелося ночувати наодинці. Нічого не віщувало біди, я майже заснув, як мені сильно захотілося в туалет. Я широко відчинив двері моєї кімнати і побіг у ванну.

    Коли я вже мив руки, почувся дивний шерех і я подивився в сторону своєї кімнати. Хтось зачиняв двері зсередини.  Я дуже сильно перелякався, душа пішла в п'яти. Я був в сум'ятті і не знав що робити.

    Я закрив двері на замок і заліз у ванну. До самого кінця я не зводив очей з дверей, поки не відключився. Розбудив мене чийсь стукіт у двері. Благо, це були батьки - вони повернулися раніше, ніж припускали.

    Коли я пояснив їм, чому я опинився замкнений у ванній - вони не хотіли мені вірити. Тому за руку я повів їх в свою кімнату стверджуючи, що там правда хтось є. Ми відкрили двері.

    Більшого страху я в своєму житті ніколи не відчував, як і мої батьки теж. Те, що ми там побачили, до кінця життя залишилося в нашій пам'яті. У центрі кімнати була велика діра вниз до сусідів. Хтось прогриз її.

    


Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Піфона
Історія статусів

21/04/20 23:36: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап