Не дивися в дверне вічко після півночі

Він частенько прокидався після півночі, щоб сходити в туалет. Але цієї ночі, проходячи повз вхідні двері, йому чомусь захотілося подивитися в дверне вічко. Його увагу привернуло яскраве світіння з замкової щілини і власне з самого вічка. Це було світло зі сходового майданчика, який завжди був увімкнутий вночі і нічого дивного в цьому не було, але його потягло до дверей. Він хотів побачити щось цікаве. Підійшовши до дверей, він трохи нахилився і втиснув своє око в зменшувальне скло вічка. Кілька секунд він дивився на порожній сходовий майданчик, де тільки жовто-оранжеве тьмяне світло освітлювало дерев'яні перила, зелені стіни і бетонні сходинки. Він обернувся і пішов спустошити свій переповнений сечовий міхур. На зворотному шляху, він знову зупинився біля вхідних дверей і знову підійшов подивитися у вічко. Він підставив своє око і побачив те саме жовто-оранжеве тьмяне світло, яке освітлювало дерев'яні перила, зелені стіни і бетонні сходинки, а посередині сидів чорний кіт розвернутий спиною. Чоловік розвернувся і пішов в свою спальню кімнату, але на півдорозі зупинився... Він ще раз підійшов до дверей і знову зазирнув у вічко. Жовто-оранжеве тьмяне світло, дерев'яні перила, зелені стіни, бетонні сходинки і дивний чорний кіт, дивно сидів нерухомо, який більше нагадував м'яку іграшку. Тиша нагнітала обстановку, а чоловік кліпав оком продовжуючи спостерігати в дверне вічко. Коли кіт повільно повернувся до чоловіка своєю мордою і подивився на нього своїми порожніми, ніби їх зжерли хробаки, очима, чоловік з жахом відкинувся від дверей. Він не повірив своєму оку і нагнувся до дверного вічка ще раз, але, більше він нічого там не побачив, оскільки залізна спиця встряла йому в око, як голка в яєчний жовток і пронизила його череп наскрізь...

Чорний кіт з порожніми очима злісно посміхнувся, перетворився на істоту схожу на кажана і стрімко вилетів у вікно під'їзду. Допитливий чоловік так і залишився висіти на дверях.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Мамони
Історія статусів

21/04/20 01:50: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап