- Ти стоїш перед стіною. Поруч нікого нема. Нічого не чути. Дивись на стіну, не відвертайся. Яка вона?
- Сіра, як в нашої школи.
- Ти бачиш у стіні сині двері. Які вони?
- Сині.
- Єгор!
- Тихше… Бо твоя мамка прокинеться і відфутболить мене додому.
- Не прокинеться, вона краплі випила. Описуй двері нормально.
- Як у твою кімнату, тільки сині.
- А тепер уяви, що жовті. Думай про лимони усілякі, банани, про курчат… Якого кольору двері?
- Блін, реально жовті.
- Прокидайся! Я ж казав — треба не уявляти, а бачити! У мене двері ніфіга не мінялася. Вони тупо були! А чого зайти не можу – фіг знає. Якийсь баґ. Може, то й на краще…
- Що, Льончику, монстра сцишся?
- А ти не сцишся?
- Мені пофігу той монстр. Я відвернуся і скажу, що мені од нього треба. Потім ти мене розбудиш — і все у мене буде каєф!
- Санька-псих казав, що не можна відвернутися.
- Бо Санька реально псих, у дурці сидить. У нього давно галюніки були, ти знав? Він під ліжко залізав і такий: «Монстри кругом, а-а-а!» Потім попускало. Я просто обіцяв нікому не казати. Він же типу мій друг. Був…
- А правда, що коли довго за дверми бути, кукуха поїде? Може, Санька від того…
- Хєрня! Він іще до челенджа був припадочний. Забий, коротше.
- А ти знаєш, що він у монстра просив? Ти ж у нього, наче, провідником був.
- Ну-у-у… Він хотів, щоб у нього більше глюків не було.
- Я б на його місці теж таке просив. Але мені краще сто мільйонів баксів. А ти що хочеш? Ну, скажи!
- Скіли, як у Айрон Мена. Тільки без дурного скафандра.
- Тю!
- Що «тю»?! Мені тоді не сто мільйонів, а сто мільярдів дадуть!
- За що?
- Я на війну піду і один всіх замочу. А потім мені заплатять, щоби я більше нікого не мочив.
- Тебе тупо грохнуть.
- Хай спробують! Я від природи бронючий. Диви, це мене батя так учора впиздив…
- Ого!
- Отож. А мені нормас! Ти сам бачив, як я на фізрі перекидався.
- Болить?
- Кажу ж, я – броня! Тільки раз боліло, коли він мені в пузо надавав. Я аж проригався. А він підійшов і ще по хребтині — на!
- А мамка?
- А шо мамка? З’їбалася, як завжди. Прийшла вранці, коли батя спав. Трапку мені під носа ткнула, каже: синку, позамивай тут усе, я устала.
- Треба було ментів…
- Щоб мене в притулок забрали і задрючили?! Та йди ти…
- Чого це тебе задрючать?
- Того! В новинах було!.. Коротше, нафіг. Я краще з мамкою лишуся. А батю візьму за ноги і р-р-розірву нахєр. І школу розгрохаю.
- Ги-и-и, круто! Хочеш знову спробувати?
- Ні, твоя черга. Ми ж по-чесному. Готовий? Заплющуй очі… Ти стоїш перед стіною. Довкола нікого не…
- Я бачу двері.
- Вже?
- Ага. Як минулого разу. Стіна — біла штукатурка, новенька. А двері старі, фарба подерта. Але точно синя.
- Уяви, що зелена. Думай про траву, бги-ги-ги… Жаби, крокодили…
- Думаю. Але двері бачу сині.
- Пушка! Заходь.
- …
- А тепер тихенько…
- А-ам-м-м!.. М-м-м!..
- Тихо, блять! Заспокойся! Це тобі глючиться! Чув мене? Заберу подушку, якщо не будеш волати!
- Розбуди мене! Єгоре, будь ласка!
- Тш-ш-ш!..
- Тут м'ясо… Гниле ч-чорне м'ясо, жили… Все к-кругом… Тягнеться… Воно… В-він… Це все — він…
- Так, монстр, я в курсі.
- Не можу очі розплющити… Розбуди мене!
- Не скавчи мені тут! Кажи: «Хочу, щоб у Єгора були скіли Айрон Мена».
- У мене ноги загрузли!
- «Хочу, щоб у Єгора будуть скіли Айрон Мена»!
- Витягни мене!
- Витягну, коли скажеш.
- Воно мене затягує! Пече! М-м-м!..
- Сука, задрав… Прокинься! Спокійно. Ти у себе в кімнаті, все нормально.
- Уф… Фух…
- Що ти бачив?
- Двері були. Я за ручку взявся і… все. Мене знову викинуло?
- Ага.
- Блін…
- Хочеш іще раз?
- Але ж твоя черга.
- Нічого, я тебе пропущу. Ти ж мій друг.