Жертва

Сідай до багаття і послухай історію. Це сталося дуже давно. Лише деякі знають як воно було насправді. А Ватикан мовчить, а єдиний скрижаль який проливає світло на ті події надійно захований в архіві.

Жив зі своїм сином в лісі старий чаклун. Далеко від людей. Лише коршун був його єдиним другом вже багато років. Він йому і приніс якось з полів в лапах згорток. В пелюшках виявився хлопчик.

Займався він речами дуже темними і часом забороненими. Але ті, кому дійсно потрібна була допомога, не гребували звернутися до мага. Одного разу вночі, чаклун почув голос згори - Убий хлопчика. В повний місяць. Спали його в горах! Він не твоя кров. Ця кров потрібна мені!

Цей голос маг знав добре. Саме ВІН виконував, те про що просив його чаклун. Іноді ягня, частіше курка або півень. Сьогодні йому потрібна людина.

Старець запряг коня, взяв з собою хлопчика і відправився в гори. Йшли вони три дні. Уже будучи біля підніжжя гори, маг наказав синові назбирати побільше дров.

- Кого сьогодні вб'ємо, батько? - запитав хлопчик.

Старий нічого не відповів. Лише продовжив точити ніж.

До вечора все було готово. Чаклун вибрав момент, підійшов до малого ззаду і накинув йому на шию мотузку. Вона вгризлась в молоду шкіру. Він лише придушив жертву, зв'язав його і відніс на величезний оберемок дров.

***

За всім цим, мовчки і байдуже спостерігали дві величезні фігури, що сиділи на тронах.

***

Коли жертовний вогонь розгорівся, запахло горілої плоттю. Крізь палаюче полум'я верещав і корчився пов'язаний хлопчина. Сили покидали його. А старий мовчки дивився на величезні язики полум'я, які час від часу викидали в небо струменя яскраво-червоних іскор. Вони гасли в височині, з ними в небо кинулася душа його сина. Повний Місяць на небосхилі раптово закрилася чорною хмарою.

Коршун заплескав крилами і видав клекот-крик. Воля виконана.

***

Дві величезні фігури піднялися зі своїх тронів.

- Ну і як тобі спектакль? - запитав силует.

- Так як зазвичай, ти ж знаєш. Все як і завжди. Вони всі такі. Ведуться на наші подачки. Коли на мої, а коли і на твої. І так буде завжди. Коли спиш ти, працюю я. Потім ти мене змінюєш. За ними потрібне око та око.

- Ти маєш рацію Єгова, може якісь нагородимо цього раба?

- Я не проти. Ми ж одне ціле. Роби як вважаєш за потрібне, Люцифер. Він виконав нашу волю, і позбавив нас від вечірньої нудьги, так що нагороди його якось.

***

   Повернувшись в свою хатину в лісі, старий подивився на порожнє ліжко сина і засумував. Перший раз в житті він приніс в жертву Володарю - людину. Це не ягня і не курки. Він спалив сина, нехай і не рідного. В цей самий час, коли важкі думки абсолютно поглинули старого, в хатину залетів Коршун. У дзьобі він тримав пакунок з пелюшок.

***

Така ось історія. Хто-небудь підкиньте дров у багаття. Стало холодно. Пізніше, цю страшну історію розмістять в Біблії. Тільки зовсім в іншій інтерпретації. Але може ще хтось сьогодні нам що-небудь розповість ...

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Бафомета
Історія статусів

20/04/20 20:21: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап