Принц і Фея

У Нього були очі кольору молодої трави й найчарівніша в світі усмішка. Він вправно їздив верхи, а фехтував із такою легкістю, ніби виконував якийсь дивовижний танок. А ще Він був Принцом. Не моїм Принцом.

У Неї були золотаві кучері й порцелянова шкіра, крізь яку просвічував рум’янець, схожий на ніжно-рожеві пелюстки троянд. Вона була донькою правителя сусіднього королівства і прибула сюди місяць тому як наречена Принца.


***


Я живу на світі вже дуже давно. Так давно, що й сама забула, скільки мені років. Принаймні, останні п’ятдесят із них я мешкаю в дуплі старого дуба, що стоїть на галявині в королівському парку. До цього я жила в закинутій вежі, але там ночами бувало холоднувато. Та ще й унадився один надокучливий Привид, який втомлював мене своїми залицяннями. Тож довелося звідти переїхати.

Зі свого дупла я кожного дня могла бачити, як Принц і Принцеса грають у м’яч на зеленій галявині. Його сміх звучав для мене як найсолодша музика, а Принцеса сміялася тоненько й верескливо. Це викликало у мене відразу.


***


До їхнього весілля залишалося кілька днів. Уночі я навідалася до спальні Принцеси, адже треба було з’ясувати одну важливу річ. Пригадую, як вона скрикнула, коли моя темна постать повільно відділилася від стіни й наблизилася до її ліжка.

– Х-хто ви? – злякано прошепотіла Принцеса, відсуваючись у дальній куток і натягуючи на себе ковдру.

Дурепа. Хіба від мене відгородишся ковдрою?

– Я Фея.

– Фея?!

– Що, не схожа?

Вона злякано захитала головою, а я подумки всміхнулася. Люди чомусь вважають, що фея обов’язково має бути субтильним створінням із прозорими крильцями й солодкавим голоском. А, і ще ж у мене не було золотавих кучерів. Та й загалом, моє волосся… Ну, але зараз не про це.

– Я прийшла сюди, щоб запитати, – звернулася я до неї, – чи ти справді кохаєш свого Принца?

У її очах майнуло здивування.

– Так… Так… звісно, що кохаю… Ми одружимося й житимемо довго й щасливо.

Ох, уже ці мені завчені фрази та слухняні випещені дівчатка!

– І ти кохатимеш його, щоб не трапилося?

– Так…

– І ти кохатимеш його, ким би він не став?

– Так… – голос її вже не був таким упевненим. – Але я не розумію…

– Я хочу укласти з тобою угоду. Пообіцяй: якщо ти відмовишся від свого Принца, він назавжди стане моїм…

У її очах зблиснув переляк.

– А якщо… Якщо я не хочу цієї угоди?

Я широко посміхнулася й підступила ближче. Моє відображення стрибало у її розширених від жаху зіницях. Чомусь мало хто може витримати мою посмішку…

– Добре, добре… Я згодна… Тільки відійдіть… Але, я все одно не відмовлюся від Принца…


Це ми ще побачимо….


***


Її весільна сукня була схожа на збиті вершки: біло-рожева хмарка атласу й мережива. Двоє маленьких пажів несли шлейф, а ще один розкидав по дорозі трояндові пелюстки. Загалом, усе було саме так, як люблять більшість дурненьких дівчаток.


Того вечора я, невидима для всіх, сиділа на підвіконні їхньої спальні й дивилася, як Принц скидає з себе одяг і наближається до подружнього ложа, на якому серед шовкових подушок сиділа його Принцеса. Я милувалася його стрункою фігурою, його м’язами й гладенькою шкірою. Навіть шкода псувати таку довершеність. Але що зробиш…


Нічну тишу палацу розітнув розпачливий жіночий крик. Вартові й слуги, які збіглися на допомогу, побачили на ліжку на смерть перелякану Принцесу, а поряд із нею… відразливе лускате страховисько. Воно роззявляло зубасту пащу, ніби хотіло щось сказати, й простягало до Принцеси пазуристі лапи.

– Зробіть що небудь! – верещала Принцеса. – Убийте! Убийте його!

Брехуха! А ще казала, що ніколи не відмовиться від свого Принца. Звісно, вона не кохала його. Інакше, мені б довелося піти ні з чим.

Звичайно, я не могла дозволити, аби Він загинув. Я забрала його собі, і тепер він – мій Принц.


***


Зараз ми живемо далеко-далеко в горах, тільки Він і я. Я кохаю його таким, яким він став. А особливо я люблю його очі, очі кольору молодої трави.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Асмодея
Історія статусів

20/04/20 16:55: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап