Обглодані

- 666 матюків?

- Саме так, - експертно завірила Діана. - Він виверткий поліглот. Як вправний юрист використовував непрямі визначення.

Влад посміхнувся, знімаючи зі сковороди рум’яні котлети.

- Це як?

- Балакав на різних мовах, піди, перевір. – Діана знов підставила свою тарілку. - Але було пізнавально.

Влад хитнув.

- Все одно не розумію, убиватися за упаковку пива…

- Дурило, тут діло принципу. До речі, пиво він роздав учасникам змагання. Все одно не п'є.

- Звідки така щедрість? Ви ж його кошмарили!

- Ой, то було на першому курсі, - відмахнулася Діана. – Ну, він дійсно дивакуватий. Часто казав про якісь обряди. Явно не церковні.

Діана відкрила баночку пива.

- Будеш?

- Ти знаєш моє ставлення до алкоголю і п'яних жінок.

Дівчина розсміялася і зробила ковток. Приклала холодну банку до скроні і Влад помітив, як посмішка Діани пішла на злам.

- Щось не так?

Знизала плічками і відповіла не відразу.

- Дивно було. Після його слів, щось змінилося. Аж мурашки побігли по шкірі.

- То, мабуть, в очікуванні сесії.

Діана показала язичок, але промовчала, спостерігаючи, як її хлопець закінчує готувати вечерю.

Три дні потому.

Влад плечем штовхнув двері парадного, бо руки зайняті: в одній пакет зі сміттям, іншою притискав до вуха мобілку. Нарешті, замість автовідповідача були довгі гудки.

- Алло? – голос опонента видав тривогу.

- Ну, нарешті! Сєва, що коїться? Діанка у паніці, третій день не виходить з дому. На запитання відмовчується, проте розмовляє уві сні. Інші, з вашої компанії, взагалі трубку не беруть.

Сєва шумно дихав, немов був на пробіжці.

- Це теє падло, лінгвіст, викликав.

- Кого?

- Гакі!

Влад встав на місці.

- Щось типу «Glovo»?

- Гакі – демони японської міфології, - ігноруючи сарказм відповів Сєва.

Влад заніс ногу, щоб зробити крок, але так і закляк.

- Санітарів не викликай, - нервовий смішок Сєви, - я знаю, як це звучить, але…

Шорох в трубці, стрекіт мотоциклу що проїхав.

- Ми підкололи додіка. Його постійні розмови про алхімію та окультизм вже всіх дістали, тому спровокували на суперечку.

- Так-так, Діана розповідала про конкурс лайки.

- Конкурсу не було. Він почав і одразу переміг. А наступного дня все почалось.

В трубці щось скрипнуло і звуків стало менше.

- Сєва, все добре?

- Добре? Вже трьох немає! – Заволав Сева, але узяв себе в руки. - Першою знайшли Лєрку. Зжерла сусідку. Поруч з нею і сама померла. Розірвало шлунок.

Влад розгублено стояв посеред двору.

- З Францем теж саме. Він винаймав квартиру. Там і були залишки хазяйки та її собаки. А довбаного лінгвіста пристрелили сьогодні. Він в супермаркеті жер все підряд. Його хотів зупинити охоронець, але сам став сніданком. Потім напад на поліцейських…

Знову в телефоні важке дихання Сєви.

- Поліглот махлював. Окрім матюків, приплутав прокляття та назви демонів. Серед них і гакі,з невгамовним голодом. Ми ще сміялись, бо він сам, хоч і глист, а весь час жує. Обурився, почав щось вигукувати. Так і залишив нас. Виявилось, не тільки з пивом.

В телефоні пророкотала вантажівка, заспівав півень і Сєва з кимось привітався.

- Сєва, де ти?

- Головне, що живий. Поки що.

- Якась маячня!

- Як скажеш, та залишилися тільки двоє – Діанка та я. - Голос хлопця тремтів: - Будь з нею поруч. Але не знаю, як зможеш завадити цьому…

Зв’язок перервався.

Влад з двох метрів закинув сміття у бак та заспішив додому.

Зачинив двері, тихенько пройшов коридором. Заглянув до кімнати. Ліжко порожнє, ковдра на підлозі, стілець с одежею перевернутий.

На кухні дзвякнуло. Влад рішуче пішов на звук.

Дівчина сиділа навколішки біля розкритого холодильника. Щось в постаті Діани змінилось. Сірі рейтузи обвисли, наче вдягнені на палки, а крізь футболку, на вигнутій спині, риб`ячим плавцем проступили хребці.

Діана поривчасто озирнулась. Обличчя витягнулося, вилиці загострилися, очі запали та стали хижі.

Щоки, як і волосся на скронях, забруднені кров`ю. Вона стікала з підборіддя на шмат свинячої печінки. Роздерта упаковка застрягла на гачках пазурів.

В напруженій тиші лише капала на підлогу кров, та механічно скрипіли щелепи.

- Теплокровний, - прошамкала Діана, хлюпаючи кривавою слиною. Її очі розширилися, наповнюючись чорнилом.

Хлопець випростав руку і закляк.

Діана стрибнула.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Мамони
Історія статусів

20/04/20 01:16: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап