Фреска

Ми завжди щось придумаємо, щоб зробити вигляд, ніби живемо. С. Бекет


Ми закинули у рів її недавно ще молоде, а зараз прогниле до кісток тіло. Сморід нас не дратував, радше навпаки - слугував своєрідним нашатирем, мов повертаючи нас через старезний поруйнований міст в гнітючу реальність. Нікого і не дивувало, що двоє молодих людей тягнуть її труп через парк, залишаючи по собі кривавий слід, наче розплутуючи клубок люблячої Аріадни. Навіть якби я справді палко цього хотів, поблизу не було споруд в яких могли б загубитися люди.


Канава була не те щоб глибокою, мені, навіть, тоді здалося ніби я почув хрускіт її крихкого черепа. Що я справді почув, так це його скрипко юродивий істеричний сміх. Я повільно розвернувся в його бік, вдаючи ніби не помітив мокрих очей та внутрішнього спустошення, що обвалилось наче лавина. Все на що я був тоді здатен, так це промовити : Пішли вже, Малий.


Вогонь вже давно свято очистив неохайний, мовчазний і безбожний парк, що цнотливо приховував свою наготу, перед чужим і неохайним місяцем повільно і крадькома виповзаючи з мороку. Останнім часом я старався вельми трепетно прислухатись до свого тіла, але лише зрідка розумів ту мову якою воно говорить. Мене до нестями боліли ноги, не даючи притримуватись потрібної швидкості. Часто думав, що краще б я хворів сифілісом, в цьому явно є щось більш романичне ніж мізерність і бридкість моєї болячки.


Більше смерті ми боїмось лише життя. Нам ще повезло, стіни наче мури Реймського собору навіювали ілюзорну безпеку. Це тривало недовго. Мій вчорашній нічний супутник не давав мені спокою, мов підступний та зрадливий юнак, що буквально ще вчора каявся тобі в вірності. Він - місяць, завжди сковував мене своєю макабричною атмосферою, пронизаною легкими краплями меланхолії. Його світло, це ніщо інше, як пряме дзеркальне відображення вчорашнього, сьогодні вже мертвого сонця. Немов циклічно, кожної ночі, нагадує нам про наші моторошні гріхи. Всеохоплююча паніка і надзвичайно глибокий архаїчний страх зненацька пронизує мене. Важкий тягар неосяжної пустоти заполонив моє серце, наче ракові клітини, що з повільною, так притаманною людям жорстокістю врешті, самі не відаючи того, чинять самогубство. Я стискаю зуби перед цією потворною та безжалісно бридкою пустотою. Намагаюсь просто не зійти з глузду, якщо в нас він ще взагалі є. Місяць допомагає мені пригадати: рано чи пізно єдиний гріх за який кожен, що живе на землі, понесе покарання - це гріх бути народженим.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Астарота
Історія статусів

19/04/20 19:41: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап