Поклик

Чим більше я обігрував цю ідею,

тим більше я відчував, що я буду…

ну... відроджувати самого себе.

Стівен Кінґ, «Темна половина»


В один прекрасний, але спекотний літній день, коли сонце було в зеніті, яке неймовірно припікало, а на термометрі було приблизно 40 градусів по Цельсію, по шоссе з Еллсворта в напрямку Бенґора мчав старенький «Лінкольн купе» 1982 року випуску. За кермом сидів юнак, двадцять чотирьох років від народження. Витискаючи на спідометрі близько сімдесяти миль на годину, Алан слухав «The Rolling Stones» через радіоприймач свого автомобіля і підспівував на приспіві. Зробивши гучніше, юнак натиснув на педаль газу, щоб швидше покинути містечко і як якомога швидше дістатися до Бенґора. Залишивши Еллсворт далеко позаду, він уже їхав по сільській дорозі, зі швидкістю всього лише тридцять миль на годину, так як віддавати свою машину в ремонт, йому не дуже хотілося, адже з фінансами у нього і без того було кепсько.

Продовжуючи підспівувати, Алан, не помітив, як уже проїжджав величезне кукурудзяне поле. Проїхавши майже все поле, він почув дитячий крик. Різко зупинившись, він прислухався. Голос належав дівчинці, якій, судячи з усього, було років десять - дванадцять, не більше. Зробивши приймач тихіше, хлопець прислухався сильніше. Голос долинав справа від нього, а саме з боку кукурудзяного поля. Крик був пронизуючий, благаючий про допомогу, здавалося, пролунав зовсім поруч, хоча і доносився звідкись із центру плантації.

Заглушивши мотор, і відкривши двері, вийшов з машини, він попрямував до перших стебел. Трохи нахиливши їх у бік, і знову прислухавшись, стояв дві хвилини в нерішучості, як чинити далі. Краєм правого вуха Алан почув, що по приймачу грає приспів «Я хочу твою душу» німецького гурту «Oomph!», і, здригнувшись, зробив крок у зарості, але тут же відступив, ніби слова пісні підказували йому: «Там тебе чекає небезпека!». Знову почувши крик, він заткнув вуха, намагаючись не прислухатися, але все це не дало ніякого результату, адже голос дівчинки був дуже голосним.

Повернувшись до машини, Алан зробив музику голосніше, щоб, хоч якось заглушити цей несамовитий крик. Електронний годинник над приймачем показували 14:21. «Скоро спаде спека», - подумав юнак і, підійшовши до заростей кукурудзи, він голосно і глибоко задихав. Адже не кожен день таке буває, хоча, як знати. Він розвів перші стебла руками, зробив знову крок, але на цей раз іншою ногою. Потім другий, третій. Поки зовсім не зник у хащах. Юнак намагався йти на голос, і у нього виходило. Дійшовши за якийсь час, а це приблизно 15 хвилин за його розрахунками, що, мабуть, насправді дуже швидко, крик припинився так само різко, як і почався.

Пройшла година, а з хащів ніхто не з'явився, тиша продовжувала розростатися, накриваючи собою поле і прилеглу дорогу. Через ще один годину спека спала, а сонце готувалося заходити, але Алана так і не було, хоча він повинен був вже повернутися.

Раптом, зненацька, немов би з нізвідки вилетіла ціла зграя воронів, чорних як смола і розлетілася в різні боки, заполонивши собою все небо, не даючи пробитися останнім променям сонця. Злетівши, вони голосно і злобно закаркав в один голос і в небі над землею навис зловісний "воронячий" грім. Але ні для кого це не було здивуванням, адже за весь час, що минув після того, як Алан увійшов в поле, не проїхало жодної автівки. Уже починало темніти. Музика продовжувала грати, двері у машини були відчинені, а господар старого «Лінкольна» так і не повернувся ...

23/05/2014


Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Казан Мо́лоха
Історія статусів

15/04/20 23:36: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
22/04/20 02:12: Грає в конкурсі • Перший етап
26/04/20 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап