Спершу я помер.
⠀
Приємного в тому, що тебе збиває вантажівка, мало. Ні, не боляче. Ну, майже не боляче. В будь-якому разі, не переходьте дорогу на червоне.
⠀
На тому боці немає нічого. Темно, як в каналізації. Додому я вже не вернусь. Не обійму Таню. Не побачу, як ростуть мої доньки. Мене забудуть.
⠀
Мабуть, це і є пекло.
*
Іноді я чую голоси, але не можу розібрати слів. Вони долинають ззовні і щораз гучніше. Потрохи сходжу з розуму. Здається, у темряві причаївся ще хтось. Його присутність ледь вловима. Я відчуваю його пульсацію. Як добре, що в мене нема очей. Але звідки тоді світло? Воно прорізає темряву і висмоктує мене з цього дивного місця.
*
У палаті метушаться люди. Білі халати, скривавлені руки... Невже я живий?
⠀
Очі, як же печуть очі! Чому важко дихати?
⠀
Поруч реве немовля. Заберіть його, у голові й так суцільна каша!
⠀
Чому не слухаються кінцівки? Лікарю, я зможу ходити? Краще вмерти, ніж бути овочем!
Альо, мене хтось чує?
⠀
Поруч якась жінка. Вона цілує мене в чоло і прикладає до грудей.
Жіночко, ти нормальна? Я одружений чоловік!
Моя дружина…
Господи, як її звати?...
Їй це точно не сподобається!
⠀
Де моя сім'я?
Хто всі ці люди?
Відпустіть мене, чуєте?
Я хочу...хочу...
... ХОЧУ ЦИЦІ!!!
⠀
Я чую, як акушерка каже цій жінці: «Дівчинка, 3200, 52 сантиметри».
Я бачу, як жінка плаче від щастя. Пробую згадати імена своїх доньок, але не виходить. Та я заледве пам’ятаю, як звати мене.
З кожним ковтком молока знання стираються з пам’яті.
⠀
Спершу я помер. А потім народився.
⠀
Я примружую очі і щосили впиваюсь ротом до маминих грудей.
Забути все.
Мабуть, це не така вже й погана ідея.