Таргани

— Вітаю, вітаю, вітаю, всіх наших слухачів! А з вами в цю теплу, вечірню пору як завжди я — повелитель вашого гарного настрою, скромний балакун і радіоведучий Іван Ба-а-а-а-а-андера-а-а-ас! Втомлені таргани в голові радили вгамуватися, згадати про вік, але шило в сраці стверджувало, що життя одне і воно тільки починається. Так само починається наш ефір під назвою: «Домашні шкідники та як з ними боротися?». Я бачу нашого редактора, який натякає, що з нами на зв’язку вже є перша слухачка. Вітаю вас, пані, а ви випадково не білявка?

— Білявка, а що?

— Просто, як відомо, білявкам більш за все заважає працювати шум у голові, який влаштовують таргани! Ха!

— Синку, мені 87.

— Ого! Значить жарти в сторону. Не згадуємо про вік! Отже, розкажіть про свій досвід: як ви боретесь зі шкідниками?

— Ви знаєте, досвіду у мене не займати. Тому точно знаю: їх треба вбивати ще маленькими. Я часто залишаю солодощі на відкритому місці — так заманюю шкідників, а потім молотком розчавлюю. Бачили б ви як їхні залишки розлітаються по стінах!

— Яка весела у вас старість! Всім би скуштувати! Ну добре, заздрість в сторону! У нас на зв’язку наступний слухач. Добрий вечір, пане, чи знаєте ви, чому світло на кухні вмикається у коридорі?

— Добрий вечір. Ні, не знаю.

— Щоб виходячи вночі до холодильника, не наступати на тарганів. Ха! А тепер, розкажіть свою історію.

— Ну, я взагалі військовий, хотів погодитися з попередньою слухачкою. Цих гадів треба знищувати поки маленькі, а краще — коли вони у яйцях. Тому стараюсь яйця їм роздушити, щоб не розмножувалися!

— Доволі таки радикальний ви чоловік! І як з вами дружина вживається? А? А? Можливо наступна наша слухачка більш помірних поглядів? Вітаю вас, а як ви перемагаєте паразитів?

— Добрий вечір. Поки що особисто я з ними не зустрічалась, але чула, що вони на своїх огидних кінцівках переносять бактерії, віруси та ще якусь хуйню! І я дуже хвилююся за своє немовля!

— Не певен, що у нашому ефірі можна казати слово «хуйня», але мені подобається як зараз посміхається наш редактор. На жаль, маю підтвердити: молоді мами, тримайте діточок подалі, бо деякі зі шкідників справді є переносниками серйозних захворювань. Проте, для того ми тут і зібралися: щоб виявити спосіб, в який краще давати їм раду! А в нас наступний слухач. Добрий вечір!

— Добрий вєчєр! Карочє говоря, я живу у багатоетажці. Так у мене в сасєда ці паразіти появилися. Понятія не імєю откуда вони там взялись — забуваю спросить. То він розказував, що вони йому і продукти поїли, і умивальнік засрали, а ще ковра трахнули. Вобщєм, рознесли почті всю хату. Я вже даже сам боюсь у калідор вийти, бо видів, як вони там лазять.

— Господи! А ви питали що сусід з ними робитиме?

— Канєшно питав. Каже: «пойду на базар і труйкі куплю, але зведу їх».

— Страшна ситуація, однак не вішаймо носа! Мені тут чогось згадався анекдот. Суд. Суддя — підозрюваному: «Чому ви отруїли сусідів?». А той відповідає: «Мені в магазині сказали, що краще труїти шкідників разом із сусідами». Ха! Тож ми почули безліч народних методів, може слухач, який зараз з нами на зв’язку має більш науковий підхід? Слухаю вас!

— Добрий день, ой — вечір. Я тут чула вєрсію, що шкідників нам інопланетяни завезли. Ну не могло ж таке народитись на Землі у любові та мирі!

— Ну… Дякую за версію — справді доволі науково! Ха! Наступний слухач, ви в ефірі!

— Добрий вечір! Я ось на днях своїх газом затравив. А пізніше зайшов на кухню, дивлюсь — вся сімейка чорних паразитів лежить покотом. Але така халепа при цьому сталася. Мій Пушок сидів біля найжирнішого, з довгими вусиками і лизькав його. Мусів коту шию звернути. Жалко було так. Але як його потім до діток пускати після того, що він зробив?

— Йой! Прямо аж відчуваю через навушники ваш біль! Співчуваю! Ну що ж, наш редактор щось мені активно підказує, та, швидше за все, нам вже пора йти на коротку паузу. Скористайтесь нею для знищення шкідників! А щоб ви не нудьгували, у нашому ефірі пролунає ваш улюблений трек! Пісня Саймона Бікінді «Сини батька фермерів». Залишайтесь із «Вільним радіо тисячі пагорбів»!*



*руандійська радіостанція, яка зіграла значну роль у геноциді народності тутсі в Руанді, впродовж квітня-липня 1994 року.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Історія статусів

16/10/22 19:45: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/10/22 01:43: Грає в конкурсі • Перший етап
23/10/22 20:00: Грає в конкурсі • Другий етап
30/10/22 20:00: Вибув з конкурсу • Другий етап