Інколи воно повертається

Давид отямився в тісній кімнаті, яка розділена товстою скляною перегородкою.

За нею – чоловік, прикутий кайданами до крісла, що вмонтоване в підлогу. У його скроню впирається дуло гвинтівки, яка прикріплена до залізної стійкий. Навколо протягнено купа дротів.

Давид стукає кулаком по склу.

– Не розіб’єш. – Каже людина в кріслі. – Це сталініт. – Голос лунає з динаміка у стелі. – До твоєї футболки прикріплений мікрофон. – Теж тебе чую.

– Ти, хто?

– Не впізнаєш?

– Я що маю кожен фейс пам'ятати, який бачив колись?

– Мене часто бачив.

– Це Ростік, сука, влаштував? – роздивляється навкруг, в пошуках камери. – Рос, чуєш! Харе, поржав і досить! Випускай!

– Ніхто не почує. 

– Хто ти? 

– Ми п’ять років в одному класі провчились.

– Та ну! – роздивляється похмуре обличчя співрозмовника і насторожений погляд. – Твою… – Брови повзуть вгору. – Жук? Ігор Жук? Ти був худішим.

– Ти теж погладшав.

– Бляха, Ігор, що це за цирк?

– Я хочу, щоб ти мене вбив.

– Не в’їхав…

– Натискаєш на ту кнопку в стіні зліва, гвинтівка стріляє, я вмираю, перегородка відкриється, ти вільний. 

– Що? – вдивляється в серйозне обличчя Ігоря. – Це якийсь тупий прикол?

– Це твої тупі приколи, перетворили моє життя в кошмар! 

– То було хер зна коли, я був малим придурком!

– Ти бив і принижував мене на очах однокласників! 

– Вони теж тебе цькували.

– Ти все те почав! – в очах Ігоря ненависть. – Ти був псих, а я найслабшим і новеньким! 

– Ігор, пробач, мені шкода, правда. 

– Чому не вибачився раніше?

– Кажу ж, я був дурним підлітком! Я не тямив, що все так погано для тебе! Я був просто сильнішим от і все.

– І все? Ти бив куди заманеться і чим заманеться! На спині досі шрам від твого олівця. Ти тоді погрожував, що зариєш мене. То вбий зараз!

– Я не вбивця! Чому ти хочеш цього?

– Бо ти минуле, яке мене досі катує. В старших класах я став сильнішим. Міг дати відсіч, але… від твого скаженого погляду впадав в ступор… і не міг відбиватися. Страх, що ти можеш вбити, покалічити, як тим олівцем, сковував і зробив з мене ганчірку! Ти продовжував знущатися при всіх. Хлопці мене зневажали! Дівчата не помічали. Не міг навіть познайомитися з дівчиною з іншої школи, яка не знала про все. Боявся, що і при ній чмиритимеш. Хто полюбить чмиря? 

 – Так, я був придурком, та я дійсно жалкую про те. Я змінився. Все в минулому.

– Я теж думав, що в минулому. Займався боксом, вигравав змагання. Закінчив інститут, знайшов роботу і дівчину. Та якось гуляв з нею і побачив тебе. Ти мене не впізнав. А я закляк. Страх повернувся, що ти почнеш знущатися з мене в неї на очах, чи захочеш її скривдити, а я нічого не вдію. Вся моя набута впевненість – випарувалася. Минуле повернулося. Я зрозумів – це назавжди! 

– Є спеціалісти які допоможуть тобі! Я знайду найкращого!

– Ні! Я не хочу вічно боятися. І вбити себе не можу, тому вбий мене і будеш вільний! Або помреш!

– Слухай, чмо! – раніше спокійний погляд враз наповнюється люттю. – Я не винний, що ти слабак! – Б’є кулаком по склу! – Ні! Я тебе не вб’ю! Пам’ятаєш, як мої боти лизав? Тепер лизатимеш мій член у неї на очах! Випустив негайно!

– Давид, я…. – блідніє, губи тремтять. – Не можу…– голос жалісний, в очах сльози. – Я знаю, що послухав би тебе, тому закував себе. Натисни на кнопку, станеш вільним і вб’єш мене.

– А як не натисну?

– Через годину твій відсік заповниться газом, а ще через годину мої кайдани розблокуються.

– Ах ти ж сука! – розбиває кулак до крові об скло. 

– Бач, ти досі псих.

– Та, що ти знаєш про мене?

– Знаю, що дружина твоя в синцях ходить. Якщо не застрелиш мене, вона буде моєю. Втішу вдову. Ліза довго не горюватиме.

– Ти не зробиш цього!

– Вже почав. Я її фітнес тренер. Вчора каву разом пили.

– Сука! Я не жалію ні про що! Світ належить сильним, а ти – чмо!

– Попка Лізи шикарна! Я їй засаджу, повір!

– Ні! – тисне кнопку. 

Тиша.

Давид ошаліло дивиться на живого Ігоря.

– Минуле катувало мене. – Каже Ігор. – Тепер воно вб’є тебе і я стану вільний. – В очах спокій і полегшення.

Давид чує шипіння, відчуває запах газу.

– Благаю! – голос тремтить, в погляді страх. – Не роби цього!

– Не роблю. Ти сам натиснув кнопку.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Мовчазний пагорб
Історія статусів

13/10/22 02:41: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/10/22 01:43: Грає в конкурсі • Перший етап
23/10/22 20:00: Грає в конкурсі • Другий етап
30/10/22 20:00: Вибув з конкурсу • Другий етап