Сiрий

Маріо ледь зміг перевести дихання- вже на четвертому поверсі, через шість сходових прольотів, які він пробіг, перескакуючи через дві сходинки. Навколо була гробова тиша, в якій чути було тільки сопіння його важкого подиху. 

Це був якийсь поганий сон. 

Вже яку ніч поспіль, провалюючись в підсвідомість, він проходив цей дивний квест. Раптом опиняючись перед вхідними дверима в стару бетонну будівлю, Маріо повинен був обійти всі його похмурі закутки. Йому треба було знайти й забрати звідки щось важливе, та він не знав, що. 

Юнаку здавалося, що він грає в гру, перебуваючи всередині. І ніяк не може пройти черговий рівень. 

У реальному житті, він би давно плюнув на такий квест і перемикнувся б на щось інше.

Але тепер він, відкриваючи вранці очі, відчував себе виснаженим і втомленим. Навіть кава не допомагала. Він застряг .. 

У минулі свої відвідування хлопець оглянув три поверхи. Цей, четвертий, повинен був бути останнім. 

Маріо оглянувся- здавалося, всі відтінки сірого кольору були зібрані в цій бетонній громадині. Багатоденний пил попелястим кольором закривав підлогове покриття і зливався зі стінами кольору золи. З початку довгого коридору зліва і справа видно було графітові двері, з яких можна було потрапити в невеликі прямокутні однакові кімнати. Будівля, мабуть, раніше було виробничим офісом, в якому мешкали та метушилися незамінні співробітники. 

Тухлий, мабуть, був в них настрій від споглядання всіх цих пильно-грифельних півтонів ..

Маріо відкривав по черзі двері, швидко оглядаючи сірі порожнечі, просуваючись вглиб коридору. 

У всіх кімнатах було вікно, яке розташовувалося на протилежній до дверей стіні. Через брудні з патьоками скла майже не розібрати було виду. Але і світло, яке вони пропускали ззовні теж був світло сірим. Колір грозових хмар. 

Він не знав, скільки у нього було часу, але відчував, як час витікає, ніби пісок струмує в відповідному чаклунському годиннику. 

Коли він відкрив чергову офісну келію, щось промайнуло незвичайне перед очами- замість брудного віконного прольоту була стіна .. з графіті. Неначе вугіллям намальовані антрацитні двері. Точно такі ж, як і всі двері цієї похмурої спадщини обителі клерків. Тільки темніші, на малюнку вони виглядали частково відкритими .. 

Маріо на хвилину забарився, розмірковуючи, чи варто спочатку довести огляд до кінця та розкрити всі двері, які ще залишалися в коридорі, або зайнятися цими, намальованими темним вугіллям, який надавав їм деякий блиск. 

Згадавши про пісок часу, він рішуче повернув і через три кроки уперся в сіру затемнену поверхню. 

Коли він провів рукою по матовій поверхні, ззаду почувся звук зачинених дверей. 

Маріо кинувся назад, смикнув за ручку. Вона не піддалася, двері, які не здавалися слабкі й старі, намертво причепилася до отвору та їх неможливо було зрушити навіть на міліметр.

Маріо зрозумів, що він виявився в бетонній коробці, замурований сірими стінами з брудними, ніби мокрими, розводами, й тепер залишився тільки один шлях - до намальованого глибоким темним відтінком сірого прямокутника на стіні. 

Йому хотілося закричати, але звук перетворився на здавлений хрип. Страх заворушився десь всередині, піднявся до скронь і нахлинув на нього, діставшись до кінчиків пальців. 

Маріо з усією силою збирався обрушитися на зафарбований прямокутник, але руки стали важкими і удар вийшов начебто ватний. Несподівано двері відкрилися. 

Попереду з‘явився темний отвір, який був темніше сірих стін замурованою коробки. 

Маріо хотілося плакати, як в дитинстві та покликати кого-небудь, хто б прийшов і вимкнув би всю цю мерзенну гру. 

⁃ клянусь, якщо я вийду, то більше ніколи не стану зависати в цих затягуючих стрілялках. Видалю майже всі віртуальні конструктори, що вбивають час. Навчуся грати на гітарі..Прошу, обіцяю ... 

Маріо ворушив губами і вдивлявся в сяючий темний отвір.


Відчувши, що зараз весь час вийде, він заплющив очі й якомога швидше і далі пробіг по холодному темному вузькому, як йому здавалося, отвору. 

Раз, два, три ... 

Коли він відкрив очі, то побачив у порожнечі, перед собою, своє власне ліжко, з лежачим сплячим ... собою. 

А над ним, поруч з ним, всюди, кишіли, переплітаючись, збільшуючись, розширюючись, наближалися до нього сірі, брудні, мокрі тіні. 

Маріо нагнувся на своїм тілом, скликався за плечі і почав трясти та будити. Треба було за ці останні, що йдуть в минуле секунди, витягнути себе з сірого тупика. 

⁃ Прокидайся!!!

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Історія статусів

17/05/21 00:20: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/21 03:15: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/21 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап