А Те Бе Є Бе

А

– Скільки яіц?

– Десять 

– Точно?

– Ну да.

– Тут десять яіц?

– Да! П’ять по два! Десять.

– Ти шо? 

– В сенсі?

– Ярік, закривай двері! 

– Зачєм? Через п’ятнадцять мінут алкашку ж ніхто не купить!

– Ти тупий?! Тут цей яйце винести хоче! 

– Ааа! Шановні пакупатєлі, магазін закривається, в нас вор!

– В сенсі, вор? 

– А що ти хотів? Поклав замість десяти яіц – одинадцять. Значить – вор!

– В сенсі? Я завжди беру десять! Ну я не знаю, може задумався і випадково прорахувався. Ярік, ну скажи, ти ж мене знаєш! Я живу за два будинки звідси. У шостому номері! 

– Мужчіна, єслі я тебе і бачив пару раз, то це не значить, шо я тебе знаю.

– Та давайте я заплачу хоч за двадцять яєць. Що ви влаштували? Я ж не в кишеню його сховав. Я ж просто… А давайте порахуємо, скільки там – десять чи одинадцять? 

– Заткнись, чуєш? Завали своє інтелігентне хавало! У мене тут на касі шокер. Якщо ти не заткнешся, я тебе ввалю сука током! Наглухо! Ну що там, Ярік?

– Все, всі вийшли. 

– Закривай двері!

– Та в сенсі закривай двері? Ви що тут влаштували? Все, я викликаю поліцію!

– Дістав мене, сука! На!

ТЕ 

– Він кстаті всігда по десять брав. І ще перераховував кілька раз. Я бачив. І його бачив, він часто заходив. 

– І шо?

– Та нічьо.

– Ти ще включі мені тут жалость. Тягни його, давай. Важкий, сука! Я тоже його бачила. Цей, Ярік, інтілігєнт п'ять раз звонив на гарячу лінію і жалувався на очєрєді. Тебе п'ять раз премії лишали. А ти мені на манікюр абіцяв. На шилак. 

Ти ж знаєш, шо дзвонить на гарячу лінію – це як дзвонить до бога. Нільзя. Захищать цей номер твоя ніпасрєдтсвєнна абязанность. Ми з тобой пара, Ярік. Нєт тєбя і мєня, єсть ми. Ми на логотипє храму дали клятву буть разом. Від цього завісіт наша кар’єра. Єслі ми здамо цього, то станем парою місяця. 

Нас переведуть. Ти станеш старшим смєни в службі ахрани, а я піду на прийом тавара. А це вже, Ярік, зовсім другі дєньгі. Харашо всьо-такі, що ми всупили до храму атебе. Хороший колектив, нормальні люди. Не те, що оцей. Такі, як він дивляться на мене, як на мусор, Якщо вони народились в городі, їм що, все можна? 

– Ти про що? Він просто прийшов в магазин.

– Просто магазин? Ярік, ти давав клятву перед Старшим, у разговорі зі своїми, називати атебе храмом. Тобі що, його жалко? Він городський. І ще дзвонив на гарячу лінію, Ярік. Він враг храму! Він чужий! А ти так себе ведеш, як будто мене нє панімаєш. Ти тоже, як чужий. Він хотів вкрасти яйця

– Що вкрасти, там їх десять! Ти собі хоч не бреши. 

– Ага, от який значіт ти! 

– Який?

– Тряпка! Тобі не мєсто в нашому храмі. В тебе нема яіц! Ні зря я після прічастія до Толіка поїхала. 

– Що ти сказала?!

– Ярік, я щоб позлить…

БЕ

– Привіт, мій брат в атебе Ярік. Шо, інтілігєнтішку притащив? Красава. Я узнав його. Це він п'ять раз звонив на гарячу лінію і жалувався на очєрєді. Ну тепер тобі точно обєспєчєно мєсто старшого смєни в службі ахрани. А це вже, Ярік, зовсім другі дєньгі. Твоя обрадується. Де вона, на касі? Ти тоді оформляй цього, а я піду схожу до неї. Треба по графіку порішать.  

– Стій, Толік. Вона не на касі?

– В смислє, а де? А хто тагда в залє храма? 

– Стій. Я її тобі подарую.

– Подаруєш? В смислє? Ти куда?

– Стояти, я сказав!

– Ярік.

– На, забирай. Причащайтесь. 

– Ярік, чому у неї кров. Ярік. 

– Іди сюди! 

– Ярік, ти що? Це ж я! Навіщо тобі ніж, Ярік!

Є 

– Братья і сестри мої в атебе. Сьогодні, на правах Старшого, я хочу поднять цей бакал за нашого брата Яріка. Від сьогодні він стає заступником начальніка храма. Мало того, шо він вальнув інтілігєнтішку, Ярік доказав, що має яйця і разоблачіл змову Толіка зі своєю бившою. Браво, Ярік! За храм! За Яріка!

 – За храм, за Яріка, за храм, захрам, захра…

БЕ 

– Ярік, ти такий смєлий. Давай після прічастія до тебе поїдем.

– А як же твій – Старший? 

– Та ну його. В нього яіц нема. А ти сам скоро Старшим станеш. 

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Команда Еліс
Історія статусів

16/05/21 15:42: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/21 03:15: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/21 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап