Рідина

Остання крапля води капнула певно ввечері, бо мушля вже встигла висохнути. Заспані очі затято благали своїм станом аби їх промили холодним струмочком. Але відкритий кран так і не подавав ознак життя. Навіть іржавої муті не було, як часто буває після ремонту труб. Навіть скиглення потоків повітря не чутно. Усе вказувало на те, що води ще довго не буде.

"Ну хоч би попередили за добу", подумав про себе. Ніякої поваги до мешканців. І як потім голосують за тих нездар у владу, якщо вони так підставляють у найпростіших потребах!? Без вмивання відчуття своєї впевненості падало вниз. Так само швидко, як і остання крапля води з крану. Хотілося знов лягти спати, або просто полежати у ліжку. Яка, до біса, робота? Може в сусідів спитати, що це коїться та коли дадуть нарешті воду. Зовсім знахабніли там!

Вулиці люто гуділи. Скоріше за все, сталася якась аварія. Ні в кого не було води. Десь в далечині побачив як палає щось кремезне. В когось пожежа, а пожежні не дуже й поспішають. Якийсь катастрофічний день починався. Спати не вдасться точно, паніка огортала людей по всьому мікрорайону. Піти прогулятися хіба. Заснути все одно не вдасться, коли такий балаган навкруги.

Десь кричали діти. Усі на вулиці ходили ніби не спали ніч. Сонце вже припікало конкретно. Якась безперервна метушня з усіх боків. В магазинах скупляли воду, неначе туалетний папір в Японії в часи локдаунів. Невже воду надовго вимкнули, що такі заворушення?

Зазвичай у горорах маніпулюють та лякають відсутністю світла. Але існує сонце, яке ніяк не залежить від земних ресурсів. Тому якщо на планеті зникає електричне світло, на допомогу приходить натуральне джерело. А от вода, окрім як на Землі, відсутня у Всесвіті. Без неї життя просто зникає. Потопи й безмежна кількість води вже топили міста, а от відсутність рідини в якості наведення страху якось не пригадую.

Якби вода справді раптово зникла, то й людина померла б одразу, бо складається на 2/3 з неї. А я йду і бачу, що живий. Ноги в’яло перетаскують тіло і повз мене бігають інші люди, які вирішують якісь свої побутові питання. Вони ніяк не награються. Людство так хоче бачити монстрів, що не помічає справжніх загроз. Страх – абсолютно нормальне явище, але з деяких боків його не видно. Очікуєш справа, а він тихо підступає зліва.

Через кілька тижнів запаси води та рідини взагалі на планеті вичерпалися. Люди помаленьку ставали ходячими мерцями, бо сил не вистачало навіть своє тіло підіймати. Найгірша смерть трапляється тоді, коли вмираєш поступово і не можеш навіть прикінчити себе самостійно.

Коли трупи вже смерділи так, що дихати було нема чим. Коли хоча б дрібнесенького пахучого куточка на землі важко віднайти. Тоді решти тих, хто вижив могли спілкуватися лише питаннями. Моя остання місія – добити невинну випадкову тітку.

– А шо ви робите?

– Хто ви?

– Вам це важливо?

– Хіба ввічливо питанням на питання відповідати?

– Ви мене питаєте?

– Ви бачите ще когось поряд?

– Може знаєте, коли воду дадуть?

– Я шо схожа на Вангу?

– Скільки у вас запасів лишилося?

– Я вже не можу, а ви?

– Боїтеся, що це кінець?

– Гадаєте?

– Я вас питаю, чи не так?

– Може годі?

– І як ви спілкуєтеся з іншими?

– Підете самі чи вас послати?

– Принципіальні?

– Давно не отримував?

– Погрожуєте?

– Сумніваєтеся в моїй впевненості?

– У мене є вибір?

– Хіба буває якось інакше?

– Забули в якій країні ви живете?

– Вам не набридло?

– У вас є пропозиція краще?

– Теж хворієте якоюсь фігньою?

– Плюнете мені у рота?

– Настільки спрага замучила?

– Ще питаєте?

– Що краще: цікаво, але не страшно або страшно і не цікаво? Або страшенно цікаво?

– Це ви час для філософії знайшли?

– У вас болять ребра?

– Досі пам’ятаєте, що таке біль?

– Вас в дитинстві якось особливо навчали?

– Чому ніхто не міг передбачити катастрофу?

– Якось інакше Третю світову уявляли?

– Нащо це уявляти?

– Мене таке питання усе життя муляє: чому коли читаєш і дивишся щось фоном, то деякі слова мають сміливість повторюватися?

– Маєте на увазі, що вони майже одночасно прочитуються в книзі та звучать по тєліку?

– Уваги не маю, але ви наче шарите?

– Хтозна?

– Шо буде якщо?..

– Якщо що?

– Ви ж любите питання ставити?

– Я схожий на ідіота?

– Прийняли естафету?

– Тікати?

– Куди?

– Бувайте?

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Команда Еші Слеші
Історія статусів

16/05/21 15:37: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/21 03:15: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/21 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап